Siirry sisältöön

Tamperelaisten ja orivesiläisten 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset laajenevat

Julkaistu 10.1.2022 18.44

Koronarokotukset kaikille 5–11-vuotiaille lapsille alkavat Tampereella 17.1. ja Orivedellä 24.1.2022. Ajanvaraus aukeaa Tampereella tiistaina 11.1. kello 16 ja Orivedellä viimeistään 17.1.2022.

Koronarokotukset.
 

Tampereella ajanvaraus alkaa 11.1.2022 kello 16

Kaikkien 5–11-vuotiaiden tamperelaisten on mahdollista saada koronarokotus 17.1.2022 alkaen. Ajanvaraus aukeaa tiistaina 11.1.2022 klo 16. Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella.

Tamperelaisten rokotukset järjestetään Hatanpään koronarokotusyksikössä sekä kolmella koululla. Aluksi aikoja on varattavissa vain Hatanpään koronarokotusyksikköön. Alueelliset toimipisteet aukeavat 24.1.2022 ja niiden ajanvaraus aukeaa 17.1.2022 alkavalla viikolla. Alueellisten rokotuspaikkojen aikojen avautumisesta tiedotetaan erikseen.

Ajan voi varata mihin tahansa rokotuspaikkaan asuinalueesta riippumatta. Myös riskiryhmiin kuuluvat sekä lapset, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä, voivat varata ajan mihin tahansa rokotuspaikkaan.

Rokotuspaikat Tampereella:
Hatanpään koronarokotusyksikkö, Hatanpäänkatu 24, C-rakennus
– Tesoman koulu, liikuntasali, Kohmankaari 11
– Takahuhdin koulu, liikuntasali, Hanhenmäenkatu 2
– Ahvenisjärven koulu, liikuntasali, Opiskelijankatu 25

Ulkopaikkakuntalaiset saavat koronarokotuksen omasta kunnasta.

Orivedellä rokotukset järjestetään terveyskeskuksessa

Kaikkien 5–11-vuotiaiden orivesiläisten on mahdollista saada koronarokotus 24.1.2022 alkaen. Ajanvaraus aukeaa viimeistään 17.1.2022. Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella.

Orivedellä rokotuspaikkana toimii Oriveden terveyskeskus. Sen osoite on Sairaalantie 6.

Orivesiläiset riskiryhmiin kuuluvat sekä lapset, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä, voivat varata ajan edelleen myös Hatanpään koronarokotusyksikköön.

Ulkopaikkakuntalaiset saavat koronarokotuksen omasta kunnasta.

Yhteiset ohjeet ajanvaraukseen

Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella. Huoltaja voi varata ajan lapselle verkossa tai puhelimitse.

Verkossa aika varataan Ulkoinen linkkiSähköiset terveyspalvelut -sivustolla Suomi.fi-valtuuksia hyödyntämällä. Verkkoasioinnin yleisohjeen löydät kouluterveydenhuollon verkkosivuilta . Ohje koskee myös alle kouluikäisiä. Kirjauduttuasi sähköisiin palveluihin valitse asiakkuudeksi lapsen kotikunnasta riippuen "Koronarokotukset 5–11 v. lapset/Hatanpää" tai "Koronarokotukset 5–11 v. lapset/Orivesi" tai "Koronarokotukset Oriveden terveysasema mrna."

Puhelimitse voit varata ajan soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua valmistetta.

Muistilista rokotukseen tuleville:
– Tule rokotuspaikalle vain terveenä
– Paikalle kannattaa saapua aikaisintaan 15 minuuttia ennen varattua aikaa
– Käytä kasvomaskia (yli 12-vuotiaat) ja desinfioi kädet rokotuspaikalle tullessasi ja sieltä lähtiessäsi
– Pidä muihin turvaväliä vähintään kaksi metriä
– Ota mukaan lapsen Kela-kortti tai henkilökortti
– Lapsi on pukeutunut vaatteeseen, josta on helppo saada olkavarsi paljaaksi

Rokotuksen jälkeen jäädään vielä 15 minuutiksi rokotuspaikalle.

Huoltajan suostumus lapsen koronarokotukselle

Rokotukselle tullaan ensisijaisesti huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta. Kirjallista suostumusta ei kuitenkaan pyydetä.

Jos lapsi tulee varatulle rokotusajalle yksin, pyydetään molempia huoltajia allekirjoittamaan Ulkoinen linkkisuostumuslomake (myös käsin kirjoitettu lappu hyväksytään). Lomake tuodaan mukaan rokotustilanteeseen.

Riskiryhmiin sekä vakavasti immuunipuutteisten henkilöiden lähipiiriin kuuluvien 5–11-vuotiaiden tamperelaisten ja orivesiläisten lasten rokotukset ovat jo käynnissä Hatanpään koronarokotusyksikössä, josta rokotuksen saa varaamalla ajan etukäteen.

***
Tiedotetta päivitetty 17.1.2022: Muutettu nimi, jolla Hatanpään koronarokotusyksikön 5 - 11 -vuotiaiden lasten rokotukset löytyvät ajanvarausjärjestelmästä.


Lisätietoja

Hoitotyön päällikkö
Leena Vekara
puhelin 050 531 7201
sähköposti [email protected]

Ylilääkäri
Tuire Sannisto
puhelin 050 468 9166
sähköposti [email protected]

Osastonohoitaja
Elina Sirén
puhelin 040 639 7100
sähköposti [email protected]