Siirry sisältöön

Osallistuva budjetointi alkaa – teemana on turvallinen arki

Julkaistu 4.1.2022 9.02

Tamperelaiset pääsevät taas ideoimaan ja päättämään osallistuvan budjetoinnin 450 000 euron määrärahasta. Tänä vuonna osallistuvan budjetoinnin eli osbun teemana on turvallinen arki. Helmikuussa alkaa ideointivaihe, jolloin kuka tahansa voi ehdottaa tamperelaisten arjen turvallisuutta lisääviä ideoita. Toukokuussa tamperelaiset päättävät äänestämällä, mitkä ideat toteutetaan.

Perhe talvisessa metsässä
 

Turvallisuus on puhuttanut tamperelaisia viime vuosina. Siihen liittyviä huolia on noussut esiin kaupungin toteuttamissa kyselyissä. Turvallisuus on keskeisesti esillä myös Tampereen uudessa Tekemisen kaupunki -strategiassa.

Turvallisuus on valittu myös Tampereen uuden, helmikuussa käynnistyvän osallistuvan budjetoinnin kierroksen teemaksi. Osallistuvassa budjetoinnissa etsitään ehdotuksia siitä, millaisilla arkeen liittyvillä teoilla voidaan vahvistaa tamperelaisten turvallisuuden tunnetta.

Osbussa valta on tamperelaisilla

Tampereen osallistuvassa budjetoinnissa (osbu) asukkaat saavat vallan päättää, miten käytetään 450 000 euroa.

Tamperelaiset pääsevät osallistumaan kevään 2022 aikana kolmessa vaiheessa. Helmikuussa on pari viikkoa kestävä ideointivaihe, jota seuraa ideoiden tarkentaminen työpajoissa maalis-huhtikuun aikana. Toukokuussa tamperelaiset äänestävät kahden viikon aikana siitä, mitkä ideoista toteutetaan. Kaupunki vastaa siitä, että äänestyksen voittaneet osbu-projektit toteutetaan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Tampereella käytiin edellinen osallistuvan budjetoinnin kierros vuosina 2020–2021. Tuolloin teemana oli lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantaminen.


Lisätietoja

Projektisuunnittelija
Laura Saartoala
puhelin +358403532951
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Kurela

Kuvat Visit Tampere / Laura Vanzo