Siirry sisältöön

Alle 60-vuotiaat voivat varata kolmannen koronarokotusajan kun toisesta rokotuksesta on kulunut viisi kuukautta, voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan neljättä rokotetta

Julkaistu 30.12.2021 13.15

Iäkkäämpien tamperelaisten rokotukset ovat edenneet niin, että nyt alle 60-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen rokotuksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta. Ajan voi varata Hatanpään koronarokotusyksikköön tai omalle terveysasemalle.

Koronarokotukset.
 

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannos voidaan antaa kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisilla ihmisillä vakavan taudin riski on muuta väestöä suurempi. Neljäs rokoteannos katsotaan heillä tehosteannokseksi, joka vastaa muun väestön kolmatta annosta.

Voimakkaasti immuunipuutteisiksi katsotaan henkilöt, joilla on jokin seuraavista sairauksista tai tiloista:

 • Elinsiirto
 • Kantasolusiirto
 • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
 • Immunosuppressiivinen syöpähoito
 • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
 • Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
 • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
 • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Koronarokotuksia ajanvarauksella

Ajanvarauksella rokotuksia annetaan Hatanpään koronarokotusyksikössä (Hatanpäänkatu 24, C-rakennus) sekä terveysasemilla . Voit valita, mille terveysasemalle varaat ajan. Lisäksi aikuisten terveystarkastusyksikössä on tarjolla aikoja 10.1.2022 alkaen.

Varaa aika verkossa koronarokotukseen.

Puhelimitse saat varattua ajan numerosta 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

Kuka saa rokotuksen ja milloin?

Koronarokotuksen saavat kaikki yli 12-vuotiaat. Ajan voi myös varata riskiryhmiin kuuluville 5–11-vuotiaille lapsille sekä niille 5–11-vuotiaille, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä. Lasten koronarokotukset toteutetaan Hatanpään rokotusyksikössä .

Toisen rokotteen voit ottaa, kun ensimmäisestä rokotuksestasi on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kolmas rokote:

 • Yli 60-vuotiaat sekä Ulkoinen linkkilääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluvat yli 18-vuotiaat voivat ottaa kolmannen rokotteen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.
 • 18–59-vuotiaat voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta.
 • Ne 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Neljäs rokote:

 • 12 vuotta täyttäneet, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannos voidaan antaa kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

***
Tiedotetta päivitetty 3.1.2022: Korjattu kolmannen rokotteen saavien riskiryhmien alaikäraja.


Lisätietoja

Ylilääkäri
Kati Myllymäki
puhelin 040 801 6905
sähköposti [email protected]