Siirry sisältöön

Kaupunki edistää tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyötä Kaupin sairaalakampuksella

Julkaistu 14.12.2021 18.25

Tampereen kaupunki myöntää Tampereen yliopistolle ja Tampereen ammattikorkeakoululle 80 000 euron avustuksen. Avustuksella palkataan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) asiantuntija yhdeksi vuodeksi ajalle 1.1.2022 - 31.12.2022. Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti avustuksesta 14.12.2021.

Asiantuntijan työnkuvaan kuuluu jatkossa Kaupin yliopistolliseen sosiaali- ja terveyskeskukseen syntyvän tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyön edistäminen, hanketoiminnan rakentaminen ja siitä viestiminen.

Kaupin yliopistollinen sosiaali- ja terveyskeskus on osa Tampereen kaupungin ja Tampereen korkeakouluyhteisön strategista yhteistyötä, jota vahvistettiin syksyllä 2020 solmitulla kumppanuussopimuksella.

Kaupin yliopistosairaalan ja oppilaitosten muodostamalle kampusalueelle suunniteltavaan sosiaali- ja terveyskeskukseen on tarkoitus kytkeä myös muita palveluita, erityisesti terveysliikuntaa, sekä hyvinvointipalvelujen kehittämistä tukevaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa.

Tampereen kaupunki on vuosittain osaltaan mahdollistanut korkeakouluyhteisön tieteellistä toimintaa tukemalla erityisesti professuurien perustamista tai muuta tieteellisen toiminnan edistämistä eri tieteenaloilla. Vuonna 2021 Tampereen kaupunki on elinvoima- ja osaamislautakunnan aiemmilla päätöksillä tukenut ympäristökasvatuksen professuuria, yritysoikeuden professuuria, nanoteknologian tenure track -professoreiden urapolkua sekä vuoden 2022 osalta suun terveydenhuollon professuuria.


Lisätietoja

Koordinaattori, korkeakouluyhteistyö
Max Liikka
puhelin 041 730 8868
sähköposti [email protected]

Apulaispormestari
Pekka Salmi
puhelin 050 565 8898
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen