Siirry sisältöön

Tampere suurten kaupunkien ykkönen, arvioivat yritysjohtajat

Julkaistu 10.12.2021 14.10

Yritysjohtajat pitävät Tamperetta isojen kaupunkien ykkösenä, kertoo Kuntien imago 2021 -tutkimus. Taloustutkimuksen tekemästä tutkimuksesta selviää, että johtajat pitävät Tamperetta parhaana suurista kaupungeista. Elinvoimaisuuden edistämisessä Tampere on paras tutkituista 36 kunnasta.

Tutkimuksessa arvioitiin 13 eri tekijää, näistä yhdessätoista Tampere on parhaan kymmenen kunnan joukossa. Parhaat arvosanat Tampere saa elinvoimaisuuden vahvistamisen lisäksi kaupallisista palveluista ja liikenneyhteyksistä, pientä laskua on tullut työvoiman saatavuudessa.

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen pitää työvoiman saatavuuden kehittämisen kulmakivinä hyvää yritysyhteistyötä, korkeakoulukentän ja oppilaitosten luomaa osaamista ja helppoa liikenteellistä saavutettavuutta. Niitä kehitetään jatkossakin. Kaupunki vahvistaa edelleen myös yritysmyönteisyyttään.

- Tampereella tapahtuu ja kaupunki kehittyy koko ajan, ja hyvä pöhinä näkyy varmasti myönteisesti myös yrityksissä. Siitä kertoo erinomainen arvosana elinvoiman edistämisessä. Valtakunnallisesti paljon puhuttu työvoiman saatavuus on ollut ongelma täälläkin, ja sen ratkaisua on lähestyttävä useista kulmista. Kansainvälisten osaajien rekrytointia tuetaan nyt uudella International House Tampere -toiminnalla, aloitamme uuden elämystalouden ohjelman ja esimerkiksi rautatieaseman aluetta pyritään kehittämään edelleen vilkkaammaksi asumisen ja työnteon keskittymäksi hyvien kulkuyhteyksien vieressä. Hybridiksi ja etätyöksi muuttunut työelämä voi olla vahvuus myös hyvien kulkuyhteyksien Tampereelle, ja se tilaisuus meidän pitää pystyä hyödyntämään myös osaajien houkuttelussa, Anna-Kaisa Ikonen sanoo.

Lisätietoa: