Siirry sisältöön

Kaikissa kaupungin palveluissa on vahva maskisuositus ja tilaisuuksissa kysytään koronapassia

Julkaistu 9.12.2021 9.25

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on laajentanut maskisuositustaan ja aluehallintovirasto on määrännyt uudet kokoontumisrajoitukset Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle 6.12.2021–5.1.2022. Rajoitukset eivät koske henkilöitä, joilla on koronapassi. Kaikki sisätiloissa järjestettävät yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty, mikäli osallistujilla ei ole koronapassia. Alle 16-vuotiailta ei edellytetä koronapassia.

Koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla koko epidemia-ajan korkeimmalla tasolla, ja tästä johtuen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tiukentanut kokoontumisrajoituksia. Lisäksi Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on antanut vahvan maskisuosituksen kaikkiin julkisiin sisätiloihin ja myös ulkotiloihin, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia ja joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Maskin käyttämistä (yli 12-vuotiaat) suositellaan kaikissa yleisissä tiloissa sekä liikennevälineissä ja takseissa.

Tampereen kaupungin kaikissa palveluissa noudatetaan aluehallintoviraston määräyksiä. Kaikissa kaupungin kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotiloissa järjestettävissä yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa edellytetään kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä koronapassin esittämistä sisäänpääsyssä 7.12.2021–5.1.2022.

Suositukset kouluille ja päiväkoteihin

Koulujen joulujuhlat suositellaan pidettäviksi koronaturvallisesti omissa luokissa ilman huoltajia tai muita vierailijoita. Vaihtoehtoisesti koulun tilanteen mukaan joulujuhlan voi porrastaa ja pitää juhlasalissa pienissä ryhmissä turvavälit huomioiden.

Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin voidaan siirtyä väliaikaisesti, jos paikallinen koronaepidemiatilanne edellyttää. Koulujen työntekijöille sekä kuudennen ja sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille ja opiskelijoille suositellaan maskien käyttöä koulujen sisätiloissa. Jos tilanne edellyttää niin myös 4.–5.-luokkalaiset voivat käyttää maskeja, mutta tilannetta arvioidaan koulukohtaisesti epidemiologin suosituksen perusteella. Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirrytään vain, jos se katsotaan välttämättömäksi.

Myös varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa on pääsääntöisesti voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus. Joulujuhlat pidetään ryhmäkohtaisesti sisätiloissa pelkästään lasten kesken ja tilaisuudet pidetään ilman huoltajia. Myös varhaiskasvatuksen työntekijöille suositellaan maskin käyttöä päiväkotien sisätiloissa.

Ylipäätään kaikilla kaupungin työpaikoilla lähityössä suositellaan maskin käyttöä. Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa.

Koronapassi Frenckellin palvelupisteestä

Tampereen kaupunki on avannut Frenckelliin palvelupisteen, josta saa koronatodistuksen eli koronapassin, jos sitä ei pysty itse tulostamaan tai lataamaan Omakanta-verkkopalvelusta. Piste palvelee tamperelaisia ja orivesiläisiä sekä Tampereelle ja Orivedelle pitkäaikaisesti EU:n ulkopuolelta tulevia ihmisiä.

Koronatodistuksen palvelupisteelle ei tarvitse varata aikaa, vaan se toimii vuoronumeroperiaatteella. Koronatodistuksen saadakseen asiakkaan on esitettävä kuvallinen henkilöllisyystodistus, ja lisäksi asiakkaalla pitää olla mukana tarvittavat dokumentit EU:n ulkopuolella annetuista rokotuksista sekä pitkäaikaisen oleskelun syystä.

Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Todistuksen saa, kun molemmat rokotukset on otettu tai kun on sairastanut koronataudin 6 kk sisällä tai kun tuoreen koronatestin tulos on negatiivinen.

Koronatodistuspiste:
Frenckellinaukio 2 B
33100 Tampere
avoinna ma–pe klo 9–16


Lisätietoja

Epidemiologi, tartuntatautilääkäri
Sirpa Räsänen
puhelin 040 800 7562
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell