Siirry sisältöön

Tampereella avataan lisää koronarokotusaikoja torstaina 9.12.2021 kello 10

Julkaistu 8.12.2021 16.53

Tampere lisää koronarokotusaikoja suuren kysynnän vuoksi. Aikoja tulee uuteen Hatanpään koronarokotusyksikköön (Hatanpäänkatu 24 C), joka avautuu jo perjantaina 10.12.2021. Hatanpäällä rokotuksia annetaan aluksi vain ajanvarauksella.

Koronarokotukset.
 

Voit varata ajan Hatanpäälle ensimmäiseen tai toiseen rokotukseen. Kolmanteen rokotukseen voit varata ajan, jos olet joko yli 60-vuotias tai kuulut Ulkoinen linkkiriskiryhmään 1 tai 2 ja toisesta rokotuksestasi on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Ajanvaraus Hatanpään koronarokotusyksikön joulukuun rokotuksiin aukeaa torstaina 9.12.2021 kello 10: Ajan saat varattua verkosta osoitteessa tampere.fi/koronarokotukset tai puhelimitse numerosta 03 5657 0023. Aikoja on tarjolla rajoitetusti, mutta niitä lisätään joulukuun aikana.

Kolmannet rokotukset etenevät rokotusjärjestyksen mukaisesti

Tampereella ei voida vielä aikaistaa kolmatta rokotusta eikä avata kolmannen rokotuksen ajanvarausta perusterveille alle 60-vuotiaille, koska moni tamperelainen ikäikäihminen ja vakavalle koronavirusinfektiolle altis ei ole vielä saanut kolmatta rokotustaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaan ikääntyneiden kolmannet rokotukset ovat etusijalla ja kuntien on huolehdittava siitä, että rokotusjärjestyksessä edetään vanhimmasta nuorimpaan. Uusien ikäryhmien rokottaminen ei saa myöskään hidastaa ensimmäisten ja toisten annosten antamista.


Lisätietoja

Hoitotyön päällikkö
Birgit Aikio
puhelin 040 801 6175
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala