Siirry sisältöön

Tähtiyö-maalaus koristaa Kultturitalo Laikun julkisivua

Julkaistu 29.11.2021 13.50

Kulttuuritalo Laikun julkisivun ikkunoissa nähtävillä värikäs ja tunnelmallinen Tähtiyö-maalaus, joka hohtaa pimeässä. Teoksen on toteuttanut taiteilija Janne Parviainen, jonka töitä on myös esillä Laikussa parhaillaan olevassa Valontaivuttajat-ryhmänäyttelyssä.

Rakennuksen korkeisiin ikkunoihin on maalattu neonvärisiä kuvioita. Niissä pelkistetyt ihmishahmot sukeltelevat aaltojen seassa.
 

Tähtiyö-teoksessa sukeltaa erilaisia hahmoja korkeiden aaltojen seassa öisessä maisemassa. Sukeltajat edustavat kulttuuria, joka alkaa aaltojen mukana virrata eteenpäin. Aallot ovat muunnelmia tunnetun japanilaisen taiteilija Hokusain luomista aaltoaiheisista piirroksista. Myös Laikun vieressä virtaava Tammerkoski on antanut inspiraation teokseen.

Teos on toteutettu piirtämällä suoraan ikkunoihin fluoresoivilla liitutusseilla. Ikkunat on valaistu uv-valaisimilla, jolloin kuvat myös hohtavat. Tähtiyö näkyy parhaiten auringon laskettua.

Janne Parviainen (s. 1980) on taiteilija, joka tekee valomaalauksia, installaatioita ja myös sarjakuvia. Hänen valotaideteoksiaan on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä ja julkaisuissa Suomessa ja ulkomailla.

Tähtiyö-teos on esillä Kulttuuritalo Laikun ikkunoissa 3.1.2022 saakka. Valontaivuttajat-näyttely on esillä Kulttuuritalo Laikun Galleriassa 19.12.2021 saakka.


Painokelpoisia valokuvia Tähtiyö-teoksesta on saatavilla sähköpostitse Aliisa Piirlalta.


Lisätietoja

Koordinaattori
Aliisa Piirla
puhelin 050 523 2134
sähköposti [email protected]
Kulttuuritalo Laikku


Teksti Aliisa Piirla

Kuvat Janne Parviainen