Siirry sisältöön

Legendaarisesta jääkiekon ympäristöstä monipuolinen urheilun ja hyvinvoinnin keskus

Julkaistu 17.11.2021 10.19

Jääkiekon liigaseurat siirtyvät Hakametsän jäähallilta Tampereen kannen areenalle marraskuun lopussa, mutta urheilu- ja liikuntatoiminta jatkuu Hakametsässä yhä aktiivisena. Samaan aikaan valmistellaan Hakametsän uutta tulemista, Hakametsä Sport Campusta.

Näkymä koko Hakametsä Sport Campus alueesta voittajakonseptin mukaisesti toteutettuna.
 

Hakametsän jäähallin ja harjoitushallien toiminta jatkuu edelleen aktiivisena. Vapautuvat jäävuorot otetaan heti käyttöön, muun muassa Kooveen Mestis-seura, juniorijääkiekko ja taitoluistelijat saavat lisää jääaikaa liigaseurojen vaihtaessa pelaamaan uudelle areenalle.

Hakametsän kehittämisen yhteydessä jäähallin käytävälle tehdään nopeana kokeiluna paljon kaivattu oheisharjoittelutila, joka on käytössä kaikille seurojen urheilijoille. Oheisharjoittelutilan toteuttaminen on mahdollista, sillä hallissa tullaan jatkossa tarvitsemaan aiempaa vähemmän yleisötiloja. Kokeilusta saatavia tietoa hyödynnetään varsinaisen Sport Campuksen urheilutiloja suunniteltaessa.

Hakametsän tulevaisuuden hanke edistyy

Tampereen kaupunki järjesti vuonna 2020 konsepti- ja toteutuskilpailun Hakametsän alueen kehittämisestä. Kilpailun voitti Peab Oy:n ja YH Kodit Oy:n yhteinen konsepti, jota kehitetään nyt Tampereen kaupungin kanssa tarkemmaksi suunnitelmaksi.

Jäähallia ympäröivästä alueesta on tarkoitus tehdä kaikille avoin urheilun, liikunnan ja hyvinvoinnin keskus, joka on myös omaperäinen asuinympäristö. Se tarjoaa monipuoliset puitteet liikunnan harrastajille, urheiluseuroille ja –järjestöille. Yhdessä liikunta- ja urheilutoimijoiden kanssa muodostetussa visiossa liikuntaan ja urheiluun yhdistyy alueella toimi- ja liiketilojen sekä asuntojen kokonaisuus, joka muodostaa Hakametsä Sport Campuksen.

Hanketta johtaa hankekehityspäällikkö Mikko Heikkinen Peab Oy:stä. Heikkisellä on paljon kokemusta vaativista ja suurista kehityshankkeista, kuten Tampereen Kannen areenan sekä Tampereen Marriott-hotellin kehittämisestä. Mikko Heikkisen lisäksi hankkeen projektiryhmässä ovat Petro Saraste (YH Kodit Oy), Mika Rauhala (Peab Oy), Markus Joonas ja Oona Haimi (Tampereen kaupunki).

- Hakametsän projekti on todella mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen monin tavoin. On mahtavaa päästä mukaan kehittämään legendaariselle alueelle uutta käyttöä ja parempaa tulevaisuutta, kertoo Mikko Heikkinen.

Lisätietoja:
Markus Joonas
Hankekehityspäällikkö, Tampereen kaupunki
050 345 0705
[email protected]

Mikko Heikkinen
Hankekehityspäällikkö, Peab Oy
0400 154 002
[email protected]

Petro Saraste
Rakennuttajajohtaja, YH Kodit Oy
0102273061
[email protected]


Teksti Ritva Mäenpää, Noora Kumpulainen

Kuvat Peab ja YH Kodit