Siirry sisältöön

SURE -turvallisuusratkaisu lanseerataan Dubai World Expo maailmannäyttelyssä 28.2.2022

Julkaistu 16.11.2021 10.26

Tampereen kaupunki esittelee Dubain maailmannäyttelyssä uuden innovatiivisen ratkaisun, joka tekee kansalaisten ja tapahtumakävijöiden arjesta turvallisempaa.

Tyttö olkapäillä kaupunkiympäristössä ja ihmisjoukossa
 

SURE (Smart Urban Security and Event Resilience) tarjoaa ainutlaatuisen skaalautuvan avaimet käteen -turvallisuusratkaisun kaupungeille, jotka haluavat kehittää suunnitelmallisesti kaupunki- ja tapahtumaturvallisuutta niin, että turvallisuuden tunne ja viihtyvyys säilyvät. Tapahtumakävijät ja asukkaat saavat kokea turvaa ja sujuvuutta, koska SURE auttaa viranomaisia ja tapahtumatuottajia suunnittelemaan, ennakoimaan ja testaamaan tapahtuman eri elementtejä sekä toimimaan entistä tehokkaammin yhteistyössä tapahtuman aikana.

SURE -turvallisuusratkaisun globaali lanseeraus tapahtuu 28.2.2022 Dubaissa Suomen Lumi -paviljongissa.

- Visiomme on todella yksinkertainen: Olla luotetuin kaupunkitapahtumien turvallisuuskumppani luoden saumattoman yhdistelmän turvallisuutta ja tunnelmaa, sanoo Anniina Autero, kansainvälisesti tunnettu turvallisuusasiantuntija, tohtori ja SURE:n projektipäällikkö.

SURE lanseerataan nyt Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa yli vuosikymmenen ajan alueella toimineen suomalaisen konsulttiyrityksen avustuksella.

- Olemme iloisia, että meillä on mahdollisuus auttaa SURE:a ja sen kumppaneita valmistautumaan ja saavuttamaan tavoitteet etsimällä kontaktit ja avaamalla oikeat ovet näillä erittäin kilpailluilla markkinoilla, sanoo Riikka Kytösaari, Partner & Senior Consultant Broadfolio MEA:ssa.

Kytösaaren mukaan yhteistyöllä rakennettu strateginen silta Tampereen ja Dubain välille tarjoaa yrityksille erinomaisen ponnahduslaudan kasvuun uusilla markkinoilla. Turvallisuusalan markkinapotentiaali Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ja Persianlahden yhteistyöneuvoston (GCC) alueella kasvaa ja tarve SURE:n kaltaisille kokonaisvaltaisille palveluille on tunnistettu.

Turvallisuus kaupunkien kasvun perustana

Tampereen kaupunkiseutu on Suomen vetovoimaisin kasvukeskus ja tämä lisää turvallisuuden ylläpitämisen ja kehittämisen merkitystä. Kaupunki- ja tapahtumaturvallisuus on yhä tärkeämpi aihe luotaessa onnellisempaa ja turvallisempaa tulevaisuutta.

- Tampereen kaupunki ja SURE ovat ylpeitä saadessaan olla mukana maailmannäyttelyssä, joka käsittelee maailmamme keskeisiä haasteita. Uskomme, että SURE-ratkaisulla on keskeinen rooli innovaation, teknologian ja yhteistyön esimerkkinä kaupunkien turvallisuusratkaisuissa, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

SURE on rahoitettu EU:n Urban Innovative Actions -ohjelmasta (UIA). UIA on Euroopan komission EAKR-rahoitteinen ohjelma, jonka tavoitteena on löytää uusia innovatiivisia ratkaisuja kaupunkien kohtaamiin haasteisiin. Kaupunki- ja tapahtumaturvallisuuden hankkeessa ovat mukana Tampereen kaupunki, Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Suomen Itämeri-Instituutti, Business Tampere, Nokia, Securitas ja Insta Group.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Anniina Autero
puhelin +358444314194
sähköposti [email protected]


Teksti Sointu Karjalainen, Noora Kumpulainen

Kuvat SURE Tampere