Siirry sisältöön

Sosiaalihuollossa otetaan vaiheittain käyttöön valtakunnallinen Kanta-palvelu

Julkaistu 15.11.2021 12.13

Tampereen ja Oriveden yhteistoiminta-alueella otetaan vaiheittain käyttöön valtakunnallinen sosiaalihuollon Kanta-palvelu. Tampereella ja Orivedellä asiakastietojen tallentaminen Kanta-palvelujen Sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoon aloitetaan 22.11.2021.

Nyt alkavassa käyttöönoton ensimmäisessä vaiheessa sosiaalihuollon työntekijät arkistoivat asiakastiedot Kantaan, mutta tietoja ei vielä pääse katsomaan tai käyttämään sen kautta.

Myöhemmin tulevassa toisessa vaiheessa asiakkaat pääsevät katsomaan omia tietojansa Omakannasta. Toisen vaiheen aikataulu ei ole vielä selvillä, mutta marraskuun alussa voimaan tulleen asiakastietolain mukaan sen pitää tapahtua viimeistään 1.9.2024.

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto on valtakunnallinen sähköinen palvelu, jossa sosiaalihuollon asiakastietoja voi käyttää ajasta ja paikasta riippumatta ja säilyttää pysyvästi ja tietoturvallisesti. Arkistoon tullaan tallentamaan kaikki sosiaalipalveluissa syntyvät, asiakasta koskevat asiakasasiakirjat. Arkiston käyttöönoton jälkeen tiedot siirtyvät sinne automaattisesti kunnan asiakastietojärjestelmästä.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Terhikki Ahonen
puhelin 050 362 1028
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala