Siirry sisältöön

Tampereen Me-talon toiminta jatkuu Peltolammilla ja Multisillassa

Julkaistu 5.11.2021 11.18

Vuonna 2017 alkanut Me-talon toiminta jatkuu vuoden 2022 alusta Tampereen kaupungin kehittämisprojektina. Tavoitteena on Me-talon toiminnan vakiinnuttaminen Multisillan ja Peltolammin alueella. Sen hyviä toimintamalleja halutaan viedä myös muille alueille Tampereella.

Pojat istuvat pallotuolissa Me-talon tiloissa, Me-logo on etualalla.
 

Me-talon tavoitteena on vähentää lasten, nuorten ja perheiden eriarvoistumista ja lisätä alueella asuvien ihmisten hyvinvointia. Me-talo on alueen yhteisen toiminnan keskus, jossa on monipuolista tukea ja toimintaa kaiken ikäisille. Talolla järjestetään innostavaa tekemistä, tarjotaan harrastuksia ja luodaan kaupunkilaisten toiveista ja tarpeista nousevia kokeiluja ja ratkaisuja.

Tampereen Me-talo on yksi viidestä Suomessa toimivasta talosta. Me-talon kehittäminen on myös alkusysäys myöhemmin rakennettavalle Peltolammin hyvinvointikeskukselle.

Tampereen Me-talon toimintaa on neljän vuoden ajan toteutettu ja kehitetty vahvassa yhteistyössä alueen muiden toimijoiden ja asukkaiden kanssa Multisilta-Peltolammi -alueella. Verkostomaisessa toiminnassa on hyödynnetty tiloja, joita alueella on ennestään eri palvelujen käytössä.

Toiminta Multisilta-Peltolammi alueella on kerännyt paljon kiitosta alueen asukkailta ja toimijoilta. Se on myös herättänyt kiinnostusta kaupungin muilla palvelualueilla. Toiminnan jatkuminen on kuitenkin ollut epävarmaa muun muassa tiukan taloustilanteen vuoksi. Ainakin alussa Me-talon monipuolista toimintaa joudutaan jonkin verran supistamaan nykyisestä.

Jatkossa Me-talon kehittämisen painopisteinä ovat osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistäminen sekä toiminnan vaikutusten arviointi. Toiminnasta vastaa Tampereen kaupunki toistaiseksi voimassa olevalla yhteistyösopimuksella Me-säätiön kanssa.


Lisätietoja

Tampereen Me-talo
Projektipäällikkö/Aluekoordinaattori (etelä)
Jarno Koskinen
puhelin 040 806 3987
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen