Siirry sisältöön

Hervannan pohjoisakselin katusuunnitelmat hyväksyttiin

Julkaistu 2.11.2021 20.43

Hervannan uusiutuvan pohjoisakselin katusuunnitelmat hyväksyttiin Tampereen yhdyskuntalautakunnassa 2.11.2021. Hyväksyttävänä oli 12 osakokonaisuutta, jotka pohjautuvat vuonna 2020 hyväksytyn Hervannan pohjoisakselin asemakaavan yhteydessä tehtyyn liikenneselvitykseen.

Suunnitelmien katuosuudet ovat Kanjoninkatu Insinöörinkadun ja Hervannan valtaväylän välillä, Hepolamminkatu Hervannan valtaväylän ja Tieteenkadun välillä, Orivedenkatu Insinöörinkadun ja Tieteenkadun välillä sekä Hervannan valtaväylä Kanjoninkadun ja Orivedenkadun välillä. Hervannan Hervannan valtaväylä kapenee ja siirtyy noin noin 10 metriä itään.

Nähtävillä on myös aukioita, joissa on myös jalankulku- ja pyöräliikennettä. Aukiot ovat Aasianpiha, Afrikanpiha, Oseanianpiha, Euroopanpiha. Lisäksi katusuunnitemat on tehty Tutkijanpolusta, Aasiantanhuasta, Aasiansillasta ja Afrikansillasta. Sillat ovat Hervannan valtaväylän ylittäviä uusia kevyen liikenteen yhteyksiä.

Hervannan valtaväylä, Afrikansilta ja Aasiansilta ovat ehdolla vuoden 2022 investointiohjelmaan. Vuonna 2023 vuorossa on Kanjoninkatu, Hepolamminkatu ja Aasiantanhua ja loput kohteet on tarkoitus toteuttaa vuosina 2024–25. Kohde on saanut 1,74 miljoonaa euroa infra-avustuksena ennakkovarauksena asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta.


Lisätietoja

Valmistelija
Katuinsinööri
Petri Keivaara
puhelin 050 382 6459

Laajemmat suunnittelukysymykset
Suunnittelupäällikkö
Jouni Sivenius
puhelin 041 730 4296


Teksti Anna-Leea Hyry