Siirry sisältöön

Olkahisen koulutalon uusi rakennus valmistui

Julkaistu 26.10.2021 14.09

Olkahisen koulun uusi koulurakennus on otettu käyttöön Jenseninkadulla. Oppilaat aloittivat koulunkäynnin uusissa koulutiloissa maanantaina 25.10.2021.

Oppilaita Olkahisen koulutalon liikuntasalissa.
 

Uusi koulurakennus korvaa entisen Olkahisen koulutalon. Rakennus sijaitsee osoitteessa Jenseninkatu 3 samalla tontilla, josta vanha koulu on purettu. Rakennustöiden ajan oppilaat kävivät koulua siirtokelpoisessa rakennuksessa viereisellä kentällä.

Olkahisen uusi koulutalo on suunniteltu kaikkiaan noin 300 oppilaalle. Koulussa järjestetään esiopetusta ja perusopetusta luokille 1–6.

- Uuden koulutalon valmistuminen on upea asia, sekä oppilaat että henkilöstö ovat odottaneet innolla siirtymistä uusiin tiloihin. Saamme käyttöömme rakennuksen, joka on mukautettavissa monenlaiseen toimintaan ja erilaisiksi oppimisympäristöiksi, kertoo Olkahisen koulun rehtori Simo Turtiainen.

Olkahisen uusi koulurakennus.
Olkahisen uusi koulutalo on suunniteltu kaikkiaan noin 300 oppilaalle.

Viihtyisä, lapsilähtöinen kokonaisuus

Uusi rakennus on kaksikerroksinen. Koulun keskellä on kahden kerroksen korkuinen avara ruokasali, joka toimii myös pääaulana. Liikuntasali aputiloineen ja musiikkiluokka muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Näitä tiloja ja luokkatiloja voi vuokrata myös iltakäyttöön.

Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat esiopetuksen ja 1.–2. -luokkien oppilaiden opetustilat, taitoaineiden tilat sekä kouluterveydenhuollon tilat. Muut opetustilat ovat toisessa kerroksessa.

Koulun pihaa on uudistettu niin, että siitä muodostuu yhtenäinen kokonaisuus esi- ja perusopetuksen käyttöön. Piha on kahdessa tasossa. Tasojen väliin tulevat uudet opetusportaat, joita voidaan käyttää ulkona tapahtuvaan opiskeluun. Pihalla sijaitsee myös tekonurmipintainen, aidattu miniareena, jota käytetään muun muassa jalka- ja koripalloiluun. Lisäksi pihalla on kiipeilyvälineitä ja keinuja sekä välituntikatos.

Olkahisen kouluun kuuluvan Sorilan koulutalon toiminta jatkuu Sorilassa kuten tähänkin asti.

Oppilaat istuvat Olkahisen koulutalon kirjastossa.
Oppilaiden mielestä parasta uudessa koulussa on kirjasto ja liikuntasali.

Päiväkodin remontti valmiiksi keväällä

Samalla tontilla uuden koulutalon kanssa sijaitsee Olkahisen päiväkoti, jossa on parhaillaan käynnissä perusparannustyö. Päiväkodin tilat saadaan käyttöön helmikuun aikana 2022.

Remontin yhteydessä päiväkodin ja uuden koulurakennuksen tilat kytketään yhteen lämpimällä yhdyskäytävällä. Koulun liikuntasali on myös päiväkodin käytössä. Lisäksi päiväkodin lapset käyvät syömässä koulun puolella tähän tarkoitukseen varatussa tilassa.


Lisätietoja

Simo Turtiainen
puhelin 040 088 7233


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Laura Happo