Siirry sisältöön

Vihiojanpuistossa uusitaan vanhoja puusiltoja

Julkaistu 22.10.2021 8.55

Vihojanpuistossa Rehunkujan ja Koskuenpolun välillä uusitaan kaksi huonokuntoista Vihiojan ylittävää kävelyn ja pyöräilyn puusiltaa loppusyksyn 2021 aikana. Nykyisten siltojen kansipalkit ovat vuosien kuluessa nousseet ja vääntyilleet roudan nosteltua siltojen puisia välitukia.

Uudet asennettavat sillat ovat elementtirakenteisia, ja ne nostetaan paikoilleen joulukuun alussa. Nostojen aikana noin yhden työvuoron ajan sillat, ja reitit silloille ovat vuorotellen kokonaan pois käytöstä.

Rehunkujan viereen rakennettava itäisempi silta tehdään nykyisen siltapaikan viereen ja vanha silta pyritään pitämään auki liikenteelle rakentamisen ajan. Joulukuun alussa uutta siltaa asennettaessa myös vanha silta joudutaan sulkemaan liikenteeltä yhden työvuoron ajaksi. Muutoin joko uusi tai vanha silta ovat koko ajan pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden käytössä.

Läntinen silta ja Vihiojan varren reittiä pois käytöstä pari viikkoa

Lähempänä Koskuenpolkua oleva läntisempi silta uusitaan vanhalle paikalleen, ja uuden sillan perustusten rakentamisen ajan loka-marraskuun vaihteessa silta ja Vihiojan etelänpuoleinen reitti ovat kahden viikon ajan kokonaan pois käytöstä. Samoin joulukuun alussa muutaman päivän ajan uutta siltaa asennettaessa silta ja Vihiojan etelänpuoleinen reitti ovat kokonaan pois käytöstä.

Uusitut sillat ja siltojen ympäristöt ovat valmiita joulukuun puolivälissä.

Vihiojanpuiston siltojen paikat kartalla.
Vihiojanpuiston uusittavien siltojen paikat kartalla. Kuvan saa isommaksi klikkaamalla.

Lisätietoja

rakennuttajainsinööri
Jukka Rantala
puhelin 040 685 4427