Siirry sisältöön

Osallistu kyselyyn ja vaikuta koulutusten kehittämiseen

Julkaistu 21.10.2021 12.07

Tampere.Finland -mobiilisovelluksessa voi nyt osallistua lyhyeen kyselyyn, jonka avulla kerätään arvokasta tietoa osaamistarpeiden tunnistamiseksi. Kysely toteutetaan parivertailuna. Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut kokeilee näin uudenlaista tapaa kerätä ennakointitietoa. Vastaamalla kyselyyn isompi joukko ihmisiä pääsee vaikuttamaan koulutuksen kehittämiseen.

 

Tampere.Finland -mobiilisovelluksessa on nyt mahdollisuus tutustua tulevaisuuteen vaikuttaviin ilmiöihin ja miettiä, miten ne vaikuttavat osaamisen kehittämiseen. Ensimmäisenä teemana on elämystalous ja siihen vaikuttava lähimatkailun mahdollisesti yleistyvä trendi. Tavoitteena on selvittää, millaista uudenlaista osaamista alalla työskenteleviltä vaaditaan vuosina 2022–2026.

Vastaaminen tapahtuu parivertailuna. Vastaaja valitsee kahdesta annetusta vaihtoehdosta sen, joka tuntuu itsestä parhaalta. Vertailun vastausvaihtoehtoja ovat yhteistyössä laatineet Pirkanmaan elämystalouden parissa toimivat tahot.

– Tällä uudella tavalla haluamme osallistaa suuremman joukon mukaan ennakointityöhön. Vastauksilla saadut tulokset ovat todennäköisesti vähintään yhtä oikeita kuin asiantuntijaryhmien näkemyksetkin. Kertyvä tieto auttaa meitä ja yhteistyökumppaneitamme koulutussuunnittelussa, asiakkaidemme oman osaamisen kehittämisessä sekä liikeideoiden pohtimisessa, sanoo erityisasiantuntija Jarno Hakanen työllisyys ja kasvupalveluista.

Näin osallistut kyselyyn

Kysely löytyy Tampere.Finland -mobiilisovelluksesta.

  • Avaa sovellus ja siirry Osallistu ja vaikuta -osioon
  • Lue saate ja katso lyhyt selitysvideo muutosilmiöstä
  • Valitse annetuista vaihtoehdoista mieleisesi tai lisää omasi
  • Lopuksi näet, miten muut ovat vastanneet

– Parivertailu on vastaajalle helppoa ja nopeaa, koska vertailtavana on yhtä aikaa vain kaksi asiaa. Vastaaminen tapahtuu täysin anonyymisti ja on luottamuksellista. Kysely on avoinna kaksi viikkoa. Tulokset julkaisemme aina kuun viimeisenä perjantaina. Saatujen vastausten perusteella työryhmämme suunnittelee jatkotoimenpiteet, kertoo työllisyys ja kasvupalvelujen yrityskoordinaattori Jenni Santanen.

Jos sinulla ei ole Tampere.Finland-sovellusta, voit ladata sen maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.

Tutustu Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen Ennakointia ja osuvia ratkaisuja työvoiman saatavuuteen -hankkeeseen kaupungin tiedotteesta.


Lisätietoja

Erityisasiantuntija
Jarno Hakanen
sähköposti [email protected]

Yrityskoordinaattori
Jenni Santanen
sähköposti [email protected]


Teksti Marja-Liisa Tuomisaari