Siirry sisältöön

Tulevaisuuskuvia Tampereelta -taidenäyttely virastotalolla

Julkaistu 18.10.2021 14.23

Tampereen virastotalon ikkunaan on koottu taidenäyttely tulevaisuuden Tampereesta. Piirrokset, valokuvat ja pienoiskaupunki näyttävät, millaisena lapset, eri-ikäiset nuoret sekä kehitysvammaiset näkevät kaupungin tulevaisuuden. Näyttelyyn voi tutustua 18.–29.10.2021. Tulevaisuuskuvat ovat osa Tampereen uuden strategian valmistelussa käytyä keskustelua.

Yksityiskohta Unelmien Tampere -pienoismallista
 

Tampereella on käyty keväästä alkaen laajoja keskusteluja kaupungin toivotusta tulevaisuudesta. Tamperelaisten näkemyksiä on koottu muun muassa asukaskyselyllä, erityisryhmien kanssa käydyissä keskusteluissa sekä taiteen keinoin. Ne ovat pohja-aineistoa kaupungin uuteen strategiaan, josta kaupunginvaltuusto päättää marraskuussa.

Tulevaisuustaiteesta on koottu virastotalolle (Aleksis Kiven katu 14–16) taidenäyttely, jonka tekijöitä ovat lapset, eri-ikäiset nuoret sekä kehitysvammaiset. He näyttävät kantaa ottavissa piirroksissaan, valokuvissaan ja kaupungin pienoismallilla, millainen on tulevaisuuden Tampere, jossa on hyvä olla ja elää ja joka tuntuu kodilta.

Piirrosten tekijät ovat neljäs- ja yhdeksäsluokkalaisia, jotka visioivat Tampereen tulevaisuutta keväällä 2021 koulujen Vaikuta!-päivillä. Valokuvissa äänen saavat Silta-Valmennusyhdistyksen Nuorisotakuu-hankkeen toimintaan osallistuvat alle 30-vuotiaat nuoret. Unelmien kaupungin pienoismalli on puolestaan Nuutisaran toimintakeskuksen kehitysvammaisten asiakkaiden näkemys tulevaisuuden Tampereesta. Taideteosten ohessa on niiden tekijöiden ajatuksia tulevaisuudesta.

Lisää tamperelaisten taidetöitä on mun.tampere.fi-sivustolla. Sieltä löytyvät myös koosteet asukaskyselyn tuloksista sekä erityisryhmien kanssa käydyistä tulevaisuuskeskusteluista.


Lisätietoja

Strategiacontroller
Heidi Ilvonen
puhelin 040 0915 244
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Kurela