Siirry sisältöön

Kouluilla 12–15-vuotiaiden rokotuksissa käytetään Modernan sijaan Comirnaty-rokotetta

Julkaistu 8.10.2021 12.00

Tampereen peruskouluilla järjestetään toinen koronarokotuspäivä aikavälillä 11.10.–2.11.2021. Oppilaille ja huoltajille tiedotetaan koulukohtaisista päivistä tarkemmin Wilman välityksellä.

Koronarokotukset.
 

Koulujen rokotuspäivinä annetaan koronarokotteen tehosteannokset oppilaille, jotka saivat koululla elokuussa ensimmäisen koronarokoteannoksen. Lisäksi rokotukseen voivat tulla he, jotka ovat koulun ensimmäisen rokotuspäivän jälkeen täyttäneet 12 vuotta eivätkä ole saaneet vielä yhtään koronarokoteannosta.

Koronavirusinfektion sairastaneille annetaan vain yksi koronarokoteannos. Sairastetun koronainfektion jälkeen on rokotus mahdollista antaa kuuden kuukauden kuluttua.

Koulun rokotuspäivänä sekä pojille että tytöille annetaan Modernan Spikevax-rokotteen sijaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokote. Terveyden ja hyvinvoinnin laitois THL ohjaa kuntia tarjoamaan pojille vain Comirnaty-rokotetta. Lisää aiheesta Ulkoinen linkkiTHL:n tiedotteesta .

Käytännön järjestelyistä johtuen Tampere tarjoaa myös tytöille ensisijaisena rokotteena Comirnaty-rokotetta. Tyttöjen on kuitenkin mahdollisuus saada halutessaan edelleen Modernan Spikevax-rokote. Jos tyttö päättää ottaa Spikevax-rokotteen, toivotaan oppilaan tuovan mukanaan vapaamuotoisen lapun, jossa tämä päätös kerrotaan ja jossa on huoltajien allekirjoitukset.

Jos rokotteen saaminen ei ole mahdollista koulun rokotuspäivänä tai huoltajaa tarvitaan rokotustilanteessa, on rokote saatavilla omalla terveysasemalla ajanvarauksella sekä 10.10.2021 saakka Ratinan massarokotuspisteellä ajanvarauksella tai walk in -linjalla. Lisää tietoa massarokotuspisteen toiminnasta Tampereen Koronarokotukset-verkkosivuilla .

Mikäli oppilas tulee ensimmäiselle koronarokotukselle, pyydetään huoltajien allekirjoittama Ulkoinen linkkisuostumuslomake . Oppilas tuo lomakkeen rokotustilanteeseen. Jos lomaketta ei ole ja oppilas haluaa ottaa rokotteen, terveydenhuollon ammattilainen tekee ennen rokottamista arvion, kykeneekö oppilas itse ikänsä ja kehitystasonsa perusteella päättämään rokotuksestaan. Jos ammattilainen arvioi oppilaan päätöskykyiseksi, rokote annetaan. Kukaan ei jää ilman rokotetta sen takia, että lomaketta ei ole.

Koronarokotuksista löytyy luotettavaa tietoa THL:n verkkosivuilta: Ulkoinen linkkiTHL: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista


Lisätietoja

Hoitotyön päällikkö
Leena Vekara
puhelin 050 531 7201
sähköposti [email protected]

Ylilääkäri
Tuire Sannisto
puhelin 050 468 9166
sähköposti [email protected]