Siirry sisältöön

Influenssarokotukset alkavat vaiheittain Tampereella ja Orivedellä

Julkaistu 7.10.2021 19.32

Vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön influenssarokotukset käynnistyvät vaiheittain Tampereella ja Orivedellä. Lähipiirin rokotukset sen sijaan aloitetaan vasta sosiaali- ja terveysministeriön asetusmuutoksen tultua voimaan.

Influenssarokotuksen pistäminen olkavarteen.
 

Tulevana viikonloppuna 9.–10.10.2021 kello 8–14 Ratinan rokotusyksikössä (Ratinan rantatie 1) annetaan ilman ajanvarausta influenssarokotuksia yli 65-vuotiaille, riskiryhmiin kuuluville sekä sosiaali- ja terveyshuollon työntekijöille, jotka kohtaavat ja hoitavat influenssaa sairastavia tai hoitavat jatkuvasti vakavalle influenssalle erityisen alttiita henkilöitä. Kannattaa varautua siihen, että omaa vuoroaan voi joutua jonottamaan. Ratinassa on vain pistoksena annettavia rokotteita.

Terveysasemien ajanvaraus alkaa perjantaina 8.10.2021 kello 12

Terveysasemilla rokotukset alkavat torstaina 14. lokakuuta 2021. Ajanvaraus kaupungin terveysasemilla annettavaan rokotukseen alkaa perjantaina 8.10.2021 kello 12. Tamperelaiset voivat varata ajan osoitteessa tampere.fi/influenssarokotukset ja orivesiläiset sivulta tampere.fi/influenssarokotuksetorivedella . Ajan saa myös soittamalla omalle terveysasemalle tai terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023. Soittaessasi terveyspalvelujen neuvontaan, valitse linja 2, josta varataan sekä korona- että influenssarokotusajat.

Ilman ajanvarausta influenssarokotuksia annetaan Hatanpään , Hervannan , Linnainmaan , Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilla torstaina ja perjantaina 14. ja 15.10.2021 kello 8–18.

Rokotuksen voi saada myös muun vastaanottokäynnin yhteydessä terveysasemalla tai esimerkiksi diabetesvastaanotolla.

Neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa rokotukset käynnistyvät marraskuussa

Neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa rokotukset alkavat pääsääntöisesti marraskuussa. Normaalien käyntien yhteydessä rokotuksia voidaan antaa jo aiemmin sitä mukaa kuin rokotteita saadaan.

Raskaana olevat naiset ja alle kouluikäiset lapset saavat rokotteen neuvolassa. Maksuttomaan rokotukseen oikeutetut koululaiset ja opiskelijat rokotetaan ensisijaisesti koulu- tai opiskeluterveydenhuollossa.

Normaalien käyntien yhteydessä annettavien rokotteiden lisäksi, rokotuksiin voi tulla myös ajanvarauksella sekä jossain palveluissa järjestettävissä pop up -tapahtumissa. Näistä tiedotetaan myöhemmin.

Ketkä saavat rokotteen ensimmäisenä?

Influenssarokotteet saapuvat erissä, sen vuoksi ensimmäisenä maksuttoman rokotuksen saavat vakavalle influenssalle alttiit henkilöt sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö.

Vakavalle influenssalle alttiita ovat

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön rokotukset aloitetaan niistä, jotka kohtaavat ja hoitavat influenssaa sairastavia tai hoitavat jatkuvasti vakavalle influenssalle erityisen alttiita henkilöitä.

Lähipiirin rokotuksia ei voida vielä aloittaa, koska sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee parhaillaan niitä koskevaa asetusmuutosta.

Varaa mukaan Kela-kortti tai lapsen neuvolakortti

Influenssarokotukseen kannattaa ottaa mukana Kela-kortti tai lapsen neuvolakortti. Rokottamista nopeuttaa vaate, jonka hihan saa nostettua helposti ylös. Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan. Muista myös odotustiloissa hyvä käsihygienia ja turvavälit.

Jos rokotuksen jälkeen tulee ongelmia, kannattaa soittaa terveyspalvelujen neuvonnan numeroon 03 5657 0023. Se vastaa joka päivä kello 7–22. Arkisin apua saa myös omasta neuvolasta ja koulu- tai opiskeluterveydenhuollosta.

***
Tiedotetta päivitetty 8.10.2021: Lisätty ohje terveyspalvelujen neuvontaan soittaville.


Lisätietoja

Aikuisten rokotukset
Hoitotyön päällikkö
Birgit Aikio
puhelin 040 801 6175
sähköposti [email protected]

Lasten, nuorten ja raskaana olevien naisten rokotukset
Hoitotyön päällikkö
Leena Vekara
puhelin 050 531 7201
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Nea Eurén