Siirry sisältöön

International House on aloittanut toimintansa Tampereella!

Julkaistu 7.10.2021 15.43

Palvelua kansainvälisille asiakkaille asettautumiseen, työhön, opiskeluun ja työnantajien kohtaamiseen.

International House Tampere kokoaa yhteen Tampereen koulutus- ja työperäisen maahanmuuton, monikielisen neuvonnan sekä osaamisen kehittämisen ja rekrytoinnin kansainväliset palvelut.

International House Tampere on uusi palvelukokonaisuus, joka on osa Tampereen kaupungin pitkän aikavälin strategista kehittämistä kansainvälisen vetovoiman ja osaajien pitovoiman edistämiseksi. Kaupunki julkaisi 2019 Kansainvälisen osaamisen ja maahanmuuton strategisen ohjelman, jonka erityisenä painopisteenä on ekosysteemipohjaisten palvelujen kehittäminen ja asiakkaille suunnattujen palvelujen yhteen kokoaminen. Myös uusi pormestariohjelma huomioi vahvasti kansainvälisen osaamisen merkityksen kaupungin tulevaisuuden kehityksessä. Esimerkiksi Tampereelle muuttavien kansainvälisten opiskelijoiden toivotaan asettuvan kaupunkiin työhön ja kansainvälisten työpaikkojen lisääntyvän. Lisäksi Tampere edistää eri alojen työperäistä maahanmuuttoa.

Yhden luukun periaatteella toimiva palvelupiste

International House Tampere palvelee sekä maahan muuttaneita tai muuttavia henkilöasiakkaita että kansainvälisistä rekrytoinneista kiinnostuneita yrityksiä.

International House Tampereen tiloissa toimiva Monikielinen neuvonta Mainio tarjoaa tietoa ja neuvoja pirkanmaalaisille maahan muuttaneille arjen asioihin. Niitä ovat asuminen, työ, koulutus, oleskelulupa, terveydenhoito ja sosiaalipalvelut. Mainion neuvojat palvelevat 16 eri kielellä.

Kansainvälisen osaajan Talent Advisor -neuvonta on tarkoitettu ulkomaalaistaustaisille työnhakijoille ja kansainvälisille opiskelijoille, jotka asuvat Pirkanmaalla tai suunnittelevat Pirkanmaalle muuttoa. Englanniksi annettava Talent Advisor -neuvonta auttaa tunnistamaan työllistymismahdollisuuksia ja tukee työnhakusuunnitelmia. Lisäksi neuvomme maahan muuttaneita koulutusmahdollisuuksien löytämisessä ja osaamisen kehittämisessä yhteistyössä koulutusorganisaatioiden kanssa. Teemme myös tiivistä yhteistyötä Maahanmuuttajien kansainvälisen osaamiskeskuksen kanssa, jossa palvellaan maahanmuuttajataustaisia työnhakija-asiakkaita Pirkanmaan työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa.

Pirkanmaalaisille työnantajille tarjoamme kansainvälisen osaamisen ja rekrytoinnin neuvontapalvelua monitoimijayhteistyöllä. Avullamme yritykset tavoittavat alueelliset, valtakunnalliset ja kansainväliset rekrytoinnin verkostot sekä uudet väylät osaajien houkutteluun. Asiantuntijamme ovat rekrytoinnin tukena alusta loppuun saakka.

International House Tampere edistää osaltaan Tampereen vetovoimaisuutta kansainvälisenä opiskelu-, työskentely- ja investointikohteena. Palvelupisteen kumppanit ovat Tampereen kaupunki pääkoordinaattorina, Pirkanmaan TE-toimisto, Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu sekä Tampereen seudun ammattiopisto Tredu. Pirkanmaan ELY-keskus on tukenut toimijoiden yhteistyön rakentumista. Kaupungin lisäksi toimintaa rahoittaa Työ- ja elinkeinoministeriö.

Tervetuloa juhlistamaan International House Tampereen aukeamista 15.10.2021

International House Tampereen avajaisia juhlitaan rajoitukset huomioituna kahdessa osassa. Aamupäivän kutsuvierastilaisuuden klo 10–12 avaa Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen, jonka jälkeen Tampereen kaupungin Kansainvälisen osaamisen palvelujen johtaja Mari Taverne kertoo Kansainvälisen osaamisen merkityksestä Tampereen kaupungin tulevaisuudelle. Työ- ja elinkeinoministeriön johtava asiantuntija Laura Lindeman valottaa puheessaan International House ja Talent Boost -toiminnan merkitystä valtakunnallisesta näkökulmasta. Aamupäivän ohjelman päättää paneelikeskustelu, johon osallistuvat International House Tampereen koulutusorganisaatioiden edustajat Koulutusvientijohtaja Helena Koskinen Tredusta, Tampereen ammattikorkeakoulun rehtori Tapio Kujala ja Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls. Tilaisuuden juontaa Yleltä tuttu Sean Ricks.

Aamupäivän kutsuvierastilaisuuden jälkeen juhlinta jatkuu hybriditapahtumana, jonka verkkolähetystä ovat kaikki tervetulleita seuraamaan. Lisätietoa LIVE lähetyksestä englanniksi alla olevasta linkistä:

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita paikan päälle aamupäivän kutsuvierastilaisuuteen klo 10–12. Osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä etukäteen alla olevasta linkistä.

International House Tampere on osa kansallista Talent Boost-toimintaa, jonka tavoitteena on edistää työnantajien keinoja rekrytoida kansainvälisiä osaajia sekä vahvistaa suomalaisten organisaatioiden kasvua kansainvälistymisen kautta ja tehdä Suomesta houkutteleva maa kansainvälisille osaajille.

sähköposti: [email protected]

Puhelin: +358 417302769

Palvelu ajanvarauksella:

ma-pe klo 9.00–16.00

Rautatienkatu 10, 1. kerros

33100 TampereLisätietoja

Kansainvälisen osaamisen palveluiden johtaja
Mari Taverne
sähköposti [email protected]

Palvelupäällikkö
Nuppu Suvanto
sähköposti [email protected]


Teksti Tiia Heikkilä

Kuvat Laura Happo