Siirry sisältöön

Orivedellä aloitetaan antamaan kolmansia koronarokotteita voimakkaasti immuunipuutteisille

Julkaistu 23.9.2021 16.06

Orivedellä aloitetaan kolmannen koronarokotteen antaminen niille 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia. Rokotussarjan kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Koronarokoteampulli ja rokotusneula.
 

Tutkimusten mukaan voimakkaasti immuunipuutteisilla vaste kahden rokotteen sarjalle jää usein puutteelliseksi. Kolmas rokoteannos täydentää heidän suojaansa.

Rokotuksia annetaan ajanvarauksella Oriveden terveyskeskuksessa (Sairaalantie 6). Ajan voi varata verkossa osoitteessa tampere.fi/koronarokotuksetorivedella . Puhelimitse ajan saa numerosta: 03 5657 5777, ma ja to klo 12.30–15.30, ti, ke ja pe klo 8–11. Varaudu todistamaan rokotuspaikalla kuuluvasi voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään. Tämän voit tehdä näyttämällä sairaskertomuksen kopiota tai Omakanta-palvelusta poimittua tietoa.

Voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmä ei ole sama kuin keväällä rokotusjärjestyksessä määritellyt riskiryhmät 1 ja 2. Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt ovat lähes poikkeuksetta erikoissairaanhoidossa hoidettavia tai siellä vastikään hoidettuja potilaita.

Kuulunko minä voimakkaasti immuunipuuttoisten ryhmään? Katso tarkemmat tiedot tiloista ja sairauksista Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta:

Kolmas rokoteannos annetaan ensisijaisesti samalla valmisteella kuin toinen rokoteannos. Lääketieteellisten syiden tai rokotteiden saatavuuden vuoksi kolmas rokote voidaan kuitenkin antaa myös eri valmisteella kuin toinen rokote.

Aikoja voi edelleen varata sekä ensimmäiseen että aikaistettuun toiseen rokotukseen. Aikaistetun toisen rokotuksen voi saada, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.


Lisätietoja

Sairaanhoitaja
Satu Yrjölä
puhelin 040 661 0315
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala