Siirry sisältöön

Uusia yhteistyöavauksia Tampereen ja Vietnamin välillä

Julkaistu 14.9.2021 13.20

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja Business Tampereen asiantuntijat tapasivat lauantaina 11.9.2021 Vietnamin parlamentin puhemiehen Vuong Dinh Huen, maan ministereitä ja yritysedustajia.

Vietnamin parlamentin puhemies Vuong Dinh Hue ja Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Tapaamisessa keskusteltiin korkeakoulu- ja yritysyhteistyöstä sekä vienti- ja investointimahdollisuuksista maiden välillä.

Mukana tapaamisessa oli myös Tampereen yliopiston ja seudun yritysten edustajia. Tampereen vahvuuksista esiin tuotiin erityisesti terveysteknologiaa, teollisuusosaamista sekä digi- ja nanoteknologiaosaamista.

Konkreettisia yhteistyömahdollisuuksia nähtiin muun muassa digitalisaation, ICT:n, älykkään kaupunkikehityksen, uusiutuvan energian, lääketieteen ja kyberturvallisuustutkimuksen saroilla.

Myös kaupungin tavoitetta hiilineutraaliudesta vuoteen 2030 mennessä esiteltiin vietnamilaisille.

- Toisinaan kuulee pohdittavan, kannattaako kaupunkien olla kansainvälisesti aktiivisia ja jos kannattaa, miksi. Tämä tapaaminen edusti kaupunkidiplomatiaa ja vienninedistämistä monella tasolla. Saimme luotua yrityksille ja yliopistolle yhteyksiä, kerrottua kestävästä kaupunkikehityksestä ja Tampereelle hyvää näkyvyyttä Vietnamin valtakunnan mediassa, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen sanoo.

Matka Suomeen oli Vietnamin parlamentin puhemiehen ensimmäinen ulkomaanmatka. Matkaa seurasi tiiviisti Vietnamin kansallinen tv-kanava.

Puhemies Vuong Dinh Hue kutsui pormestari Ikosen ja muut tapaamisessa mukana olleet seudun edustajat vastavierailulle Vietnamiin tutustumaan maan kulttuuriin ja historiaan sekä keskustelemaan lisää yhteistyö- ja investointimahdollisuuksista.

Aiemmin perjantaina Vietnamin delegaatio tapasi perjantaina Tasavallan presidentin Sauli Niinistön, eduskunnan puhemies Anu Vehviläisen ja pääministeri Sanna Marinin.


Teksti Katariina Onnela

Kuvat Laura Vanzo