Siirry sisältöön

Vihiojanpuiston leikkipaikalle monipuolisia leikkivälineitä ja varjopaikkoja - suunnitelma nähtävänä

Julkaistu 13.9.2021 9.00

Vihiojanpuiston pelipuiston leikkipaikka kunnostetaan. Leikkipaikalle tulee runsaasti uusia leikkivälineitä - myös esteettömiä - ja avoimelle leikkipaikalle luodaan kasvillisuudella varjopaikkoja. Puistosuunnitelmaan voi tutustua ja siitä voi antaa palautetta 13.–27.9.2021.

Suunnitelmaehdotus on nähtävänä maastossa leikkipaikalla ja verkossa sivulla www.tampere.fi/puistosuunnitelmat sekä Tampereen palvelupisteessä, Frenckellinaukio 2 B.

Vihiojanpuisto sijaitsee Vihiojan varrella ulottuen Nekalan, Koivistonkylän, Jokipohjan ja Veisun alueille. Kunnostettava leikkipaikka sijaitsee Jokipohjan alueella pelipuistossa, jossa on frisbeegolfrata.

Varjopaikkoja ja näkymälinjoja

Avoimelle leikkipaikalle luodaan varjopaikkoja, mutta hienoja näkymälinjoja muualle puistoon säilytetään. Leikkipaikan keskelle istutetaan tulevaisuudessa kookkaaksi kasvava jalopuu, joka antaa varjoa. Lisäksi puistoon rakennetaan pergola, jossa on kaksi peltikatettua suojaa sekä köynnöskasvilla katettuja puolivarjopaikkoja. Leikkipaikan ulkopuolelle eteläpuolelle istutetaan lehtipuuryhmä. Puutaimissa käytetään puulajikokeilun lajistoa. Puulajikokeilussa etsitään uutta ilmastonmuutokseen sopeutuvaa kaupunkipuulajistoa.

Leikkipaikan alkuperäiset syreeni-istutukset puiston kolmella sisäänkäynnillä säilytetään. Ne ovat peräisin 1970-luvulta.

Planetaariossa voi tutustua tähtiin ja kiipeillä

Puistoon tulee runsaasti uusia monipuolisia leikkivälineitä vanhojen huonokuntoisten tilalle. Uusia kiipeilylaitteita ovat pyramidiverkko ja planetaario, joka kiipeilyn ja varjopaikan lisäksi tarjoaa tietoa. Planetaarion sisällä esitellään tähtijärjestelmiä auringonvalon avulla. Kiipeilylaitteiden läheltä löytyvät trampoliinit, tasapainopuomi ja karuselli. Pohjoisosassa on hiekkalaatikon ympärillä leikkivälineitä pienille lapsille. Keinuja puistosta löytyy useammanlaisia. Lisäksi osa leikkivälineistä on esteettömiä.

Puiston valaisimiin asennetaan nykyaikaiset LED-valaisimet. Leikkipaikan esteettömyyttä parannetaan myös pinnoituksilla ja tasauksilla.

Puistoa esitetään kunnostettavaksi vuonna 2022.

Lisätietoja

Riku Kuukka
riku.kuukka(at)tampere.fi puh: 040 806 2895


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen