Siirry sisältöön

Pirkanmaan kulttuuriympäristöpalkinto jaetaan Vapriikissa 11.9.2021

Julkaistu 11.9.2021 12.33

Pirkanmaan maakuntamuseon myöntämän Pirkanmaan kulttuuriympäristöpalkinnon saaja julkistetaan lauantaina 11.9. klo 14 museokeskus Vapriikin auditoriossa. Koronan vuoksi tilaisuus järjestetään vain kutsuvieraille ja striimataan kokonaisuudessaan Vapriikin YouTube-kanavalla.

 

Pirkanmaan kulttuuriympäristöpalkinto jaetaan henkilölle tai yhteisölle, joka on tuloksekkaasti, esimerkillisesti ja pitkäjänteisesti toiminut pirkanmaalaisen kulttuuriympäristön hyväksi. Tänä vuonna palkinnon saa kaksi tahoa: Arkkitehti Jouko Seppänen pitkäkestoisesta, omaehtoisesta ja merkittävästä työstään historiallisten karttojen käyttämisessä kaupunkihistorian tutkimuksessa ja kaupunkihistorian tunnetuksi tekemisestä sekä Rientolan Kerhola Oy/ Rientola-säätiö sr Niemen kartanon kunnostustyöstä.

Palkinnonsaajan julkistamisen lisäksi päivän ohjelmassa on arkkitehti Jouko Seppäsen luonnon- ja kulttuuriympäristön kerroksellisuutta käsittelevä luento otsikolla " Palimpsestisuus Tampereen seudulla".

Kello 16.30 on mahdollisuus osallistua Pirkanmaan maakuntamuseon tutkijoiden opastuksella Tampellan alueen kulttuuriympäristöä esittelevään kävelykierrokseen. Opastettu kiertokäynti alkaa Vapriikin aukiolta ja kestää noin tunnin. Osallistujamäärä on rajattu, ja osallistujia pyydetään ilmoittautumaan Pirkanmaan maakuntamuseolle 10.9. mennessä osoitteeseen [email protected]

Ota talteen striimilinkki: https://www.youtube.com/watch?v=ptX1m7IQ68g