Siirry sisältöön

Tammerkosken ylittävä tilapäinen silta puretaan

Julkaistu 9.9.2021 12.37

Tampereen keskustassa puretaan Tammerkosken ylittävä puinen jalankulku- ja pyöräilysilta. Silta suljetaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 13.9.2021 purkutöiden käynnistämiseksi. Purkutöitä tehdään kosken länsipuolelta Värjärinkujalta päin.

Varasilta Tempon talolle päin katsottuna.
 

Aluksi puretaan varasillan yläpuolisia osia. Sillan alapuoliset rakenteet puretaan seuraavalla viikolla, kun Tammerkoski saadaan tyhjennettyä vedestä viikonvaihteessa 19.–20.9. Tammerkosken ollessa tyhjä saadaan tehtyä myös muita huoltotöitä. Tammerkoski täytetään jälleen keskiviikkona 22.9. ja silta on poistunut maisemasta.

Purkutöiden 13.9 – 24.9. ajaksi joudutaan Värjärinkujan loppupää sulkemaan liikenteeltä. Kävelijöiden kulkuyhteys Tempon talon tasanteelle säilyy. Mokkapuistoon ja Hämeenkadun alittavaan Tempon kävelytunneliin pääsee edelleen Hämeenkadun rappusilta. Kosken toisella puolella jalankulku- ja pyöräväylää joudutaan kaventamaan noin 20 metrin matkalla varasillan kohdalta.

Varasilta rakennettiin vuonna 2018 Tammerkosken yli Hämeensillan eteläpuolelle helpottamaan liikkumista Hämeensillan remontin ajaksi. Hämeensilta kunnostettiin ja rakennettiin uudelleen vuosina 2018–2021.

Katettu, puinen tilapäissilta on 110 metriä pitkä ja ulottuu suunnilleen Taitokeskus Verkarannan kohdalta Värjärinkujalle.

Varasilta Verkatehtaan taidetalon kulmilta katsottuna.

Lisätietoja

Rakennuttamispäällikkö
Petri Kantola
puhelin 050 364 6095


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Tarja Nikupaavo-Oksanen