Siirry sisältöön

Urheiluseuroja ja yrityksiä kutsutaan osallistumaan Tammelan stadionia koskevaan markkinavuoropuheluun

Julkaistu 8.9.2021 10.11

Tammelan uuden jalkapallostadionin operointivaihtoehtojen selvittämiseksi on avattu ennakoiva markkinavuoropuhelu. Tarkoitus on selvittää tamperelaisten jalkapalloseurojen sekä palveluja tuottavien yritysten näkemyksiä toimintamalleista, jotka soveltuisivat vuoden 2023 lopulla Tampereen keskustan tuntumaan valmistuvalle Tammelan stadionille. Markkinavuoropuhelun järjestää Tampereen kaupunki.

 

– Kutsumme urheiluseuroja ja yrityksiä osallistumaan markkinavuoropuheluun. Tämä vuoropuhelu ei sido ketään siihen osallistuvaa tahoa. Markkinavuoropuhelun jälkeen päätämme mahdollisista jatkotoimenpiteistä, kuten kilpailutuksen suunnittelusta ja kilpailuprosessista, kertoo hankekehityspäällikkö Markus Joonas.

Ennakoiva markkinavuoropuhelu Tammelan stadionin toimintamalleista käydään syyskuun aikana, 7.–30.9.2021. Vuoropuheluun osallistutaan Buildercom-verkkopalvelun tarjoustoimintoa käyttäen. Osallistujilta pyydetään kirjallisia vastauksia annettuihin kysymyksiin. Kaikkiin kysymyksiin ei tarvitse vastata. Vapaamuotoiset vastauskirjeet tulee jättää 30.9.2021 kello 16.00 mennessä.

Lisäksi halukkailla on mahdollisuus sopia tapaamisista kaupungin edustajien (Mikko Heinonen, Markus Joonas, Oona Haimi, Teemu Alavenetmäki ja Antti Lakka) kanssa. Tapaamisaikoja on tarjolla 13.–24.9. väliseksi ajaksi, ja tapaamisista on sovittava Oona Haimin kanssa.

Tulossa kansainvälisen tason otteluareena

Tammelan stadion sijoittuu Kalevan puistotien, Tammelankadun, Salhojankadun ja Ilmarinkadun rajaamaan kortteliin. Hankkeeseen kuuluvat jalkapallostadion, viisi asuinrakennusta sekä liike- ja pysäköintitiloja. Rakennettavaa kerrosalaa on yhteensä 29 000 kerrosneliömetriä.

Uusi stadion vastaa jalkapallon harrastajamäärien ja yleisösuosion kasvuun. Se parantaa lajin toimintaedellytyksiä niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Stadion täyttää 8000 hengen katsomoineen UEFA:n korkeimman eli neloskategorian vaatimukset, mikä mahdollistaa korkean tason kansainvälisten otteluiden järjestämisen.

– Tammelan stadion on lähtökohtaisesti jalkapallostadion, jossa voi järjestää myös muita tapahtumia. Tapahtumatoiminnassa on siis huomioitava jalkapalloon liittyvät sarjakaudet sekä ottelutapahtumiin liittyvät reunaehdot. Jalkapallotapahtumien hinnoittelu tullaan määrittelemään operointisopimuksessa, Markus Joonas painottaa.

Uusi stadion tulee olemaan osa hybridikorttelia, jossa yhdistyvät asunnot, liiketilat, pysäköintihalli ja stadion. Hybridikortteli-malli luo reunaehtoja esimerkiksi melutasoille ja -ajoille, poistumisreiteille ja turvallisuusjärjestelyille. Tampereen kaupunki, Pohjola Rakennus Oy Suomi ja YIT Suomi Oy toteuttavat yhdessä Stadion-hankkeen vastaten sen yhteisistä tehtävistä ja niiden kustannuksista sekä lisäksi kukin erikseen omista projekteistaan.

Markkinavuoropuheluun liittyvän aineiston saa verkkosivulta:


Lisätietoja

Tapaamisaikojen varaukset
Suunnittelija
Oona Haimi
puhelin +358444811544
sähköposti [email protected]

Hankekehityspäällikkö
Markus Joonas
puhelin +358503450705
sähköposti [email protected]

Twitter: @MarkusJoonasTeksti Raija Lindell