Siirry sisältöön

Peltolammin lammaskatras palaa kotitilalleen 12. syyskuuta

Julkaistu 6.9.2021 8.43

Peltolammin Rukkamäenpuistossa laiduntavia lampaita ehtii vielä käydä katsomassa tällä viikolla. Arvoniityllä kesän laiduntanut lammaslauma palaa kotitilalleen Mouhijärvelle Huitun tilalle sunnuntaina 12. 9. 2021.

Ahvenanmaan lammas aidan takana
 

Rukkamäenpuistossa lampaille on riittänyt hyvin kasvillisuutta syötäväksi kuivasta kesästä huolimatta. Rukkamäenpuiston arvoniityn lampaat ovat rodultaan suomenlampaita, ahvenanmaanlampaita ja norjalaisia rygja-lampaita. Katraassa on 15 lammasta.

Rukkamäenpuisto sijaitsee Rukkamäentien varrella vastapäätä Peltolammin koulua.

Lampaita tuotiin Peltolammille ja Tesoman Kohmanpuistoon laiduntamaan arvoniittyjä toukokuun lopulla. Tesomalta lammaslauma joutui palaamaan kotitilalleen jo heinäkuussa, sillä kuivuuden takia lampailta oli loppumassa syötävä.

Laidunnuksen ansiosta perinteiset niittylajit saavat lisää elintilaa, ja eläinten lanta houkuttelee uutta hyönteis- ja lintulajistoa. Luonnonhoidon ohella lampaat myös elävöittävät ympäristöä ja tuovat iloa ja elämyksiä asukkaille. Muun muassa päiväkotiryhmät ovat kesän aikana käyneet ahkerasti tervehtimässä lampaita.

Lampaiden hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, ettei niitä ruokita. Ruoan tähteet houkuttelevat jyrsijöitä ja lintuja, joiden ulosteet ovat terveysriski eläimille.


Lisätietoja

Tampereen Infra Oy:
Työpäällikkö
Pentti Katajisto
puhelin 050 521 5009