Siirry sisältöön

Vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen Tampereen lippujen osto-oikeudet arvotaan

Julkaistu 1.9.2021 11.51

Vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat järjestetään Tampereella ja Helsingissä 13.-29.5.2022. MM-kisojen liput tulevat ensimmäistä kertaa myyntiin lippuarvonnan kautta. Arvonnassa on mahdollisuus voittaa osto-oikeuksia kisojen Tampereella pelattavien otteluiden päivälippuihin. Lippuarvontaan rekisteröityminen alkaa 2.9. ja päättyy 26.9.

 

Arvonnalla pyritään siihen, että kaikilla kiekkofaneilla olisi tasavertainen mahdollisuus saada liput suosituimpiin peleihin. Arvonnassa voitetut lipunosto-oikeudet pääsee lunastamaan 30.9. alkaen. Lippuarvonnassa ilman haluamaansa lippua jääneille tarjotaan etuosto-oikeutta lokakuun puolivälin tienoilla mahdollisten lunastamatta jääneiden lippujen osalta.

Tampereen B-lohkossa pelaa yhteensä kahdeksan joukkuetta. Kaikki Leijonien pelit pelataan Tampereella. 13 300 paikkainen Tampereen Kannen areena toimii myös kahden neljännesfinaalin, semifinaalin sekä pronssi- ja finaaliotteluiden päänäyttämönä. Jos Suomi etenee neljännesfinaaleihin, se pelaa ottelunsa iltapelissä Tampereella. Semifinaalit pelataan 28.5., ja uusi maailmanmestari on tiedossa 29.5. pelattavan finaaliottelun jälkeen.

Jääkiekon MM-kotikisoissa lippukategorioita on useita. Tämä mahdollistaa sen, että lippujen hinnat lähtevät lasten kympin ja aikuisten viidentoista euron Helsingin päivälipuista. Nelihenkinen perhe pääsee mukaan kahden pelin pelipäivään edullisimmillaan 50 eurolla Helsingissä ja 94 eurolla Tampereella. Helsingissä pelattavien otteluiden päiväliput tulevat suoraan myyntiin 2.9.2021. Huokeimmat liput Tampereen pelipäiviin myydään seisomapaikoille. Leijonien peliin pääsee edullisimmillaan 65 euron päiväpaketilla.

Moniportaisella hinnoittelulla halutaan varmistaa, että pystytään tarjoamaan MM-kisakokemus kaikille lapsiperheistä yritysasiakkaisiin ja mahdollisimman monella jääkiekkofanilla olisi mahdollisuus päästä kokemaan MM-kotikisojen tunnelma.

Lipunmyynti on MM-kisojen järjestäjän merkittävin tulonlähde. Kotikisojen tuotot on aiemmin käytetty kokonaisuudessaan suomalaisen jääkiekon kehittämiseen seurojen pikkujunioreista aikuisten Leijonien harjoittelumahdollisuuksiin. Samoin toimitaan mahdollisen 2022 Jääkiekon MM-kisojen voitollisen tuloksen osalta.

Suomessa järjestettyjen MM-kotikisojen tuottoja on 2000-luvulla kohdistettu erilaisiin kehityshankkeisiin yli 17 miljoonaa euroa. Summalla on mahdollistettu mm. 160 ammattilaisen palkkaaminen seuroihin kehittämään seuratoimintaa ja tukemaan lasten ja nuorten valmennusta. Esimerkiksi 2012 MM-kotikisojen jälkeen käynnistetyn taitovalmentajaprojektin kautta Jääkiekkoliitto on tukenut 29 seuroissa toimivan lasten ja nuorten taitovalmentajan palkkausta 5 miljoonalla eurolla.

MM-kotikisojen lipunmyynnin aikataulu

  • 2.9. klo 10 Tampere: lippuarvontaan rekisteröityminen käynnistyy, Helsinki: päiväliput tulevat myyntiin
  • 26.9. Tampere: lippuarvontaan rekisteröityminen päättyy
  • 27.–28.9. Lippuarvonnan suorittaminen ja kaikkien lippuarvontaan osallistuneiden tiedottaminen
  • 30.9.–15.10. Arvonnassa voitettujen lipunosto-oikeuksien lunastus
  • 16.–20.10. Etuosto-oikeus arvonnassa ilman lipunosto-oikeutta jääneille
  • 21.–25.10. Etuosto-oikeus kaikille arvontaan osallistuneille
  • 27.10. Tampereen otteluiden päiväliput avoimeen myyntiin
  • 02/2022 Yksittäiset peliliput tulevat myyntiin – yksityiskohdat tiedotetaan lähempänä

Lisätiedot:

Heikki Hietanen, pääsihteeri, 2022 Jääkiekon MM-kisat
puhelin +358 50 373 0303
sähköposti heikki.hietanen(at)finhockey.fi


Teksti Aila Rajamäki