Siirry sisältöön

Mitä mieltä olet asumisesta ja tonteista Tampereella - osallistu ja vaikuta tuleviin linjauksiin

Julkaistu 1.9.2021 9.59

Mikä on sinulle tärkeää asumisessa? Minkälaisia asuntoja Tampereelta puuttuu? Mietityttävätkö tonttivuokrat? Jos tällaiset kotikaupunkisi asiat ovat lähellä sydäntäsi, tule mukaan ja kerro näkemyksiäsi joko vastaamalla kyselyyn tai osallistumalla työpajaan. Työpajojen ja kyselyn tuloksia hyödynnetään kaupungin asunto- ja maapolitiikan linjausten päivitystyössä tänä syksynä.

Tampereen asunto- ja maapolitiikan linjaukset ohjaavat kaupungin asunto- ja maapolitiikan suuntaa. Linjaukset päivitetään valtuustokausittain. Linjaustyössä halutaan kuulla laajasti sekä asumisen asiantuntijoita että asumisen kokemusasiantuntijoita eli kaikkia tamperelaisia.

– Uskon että uusia ideoita syntyy tehokkaimmin, kun saamme asukkaita ja asumista työkseen pohtivia keskustelemaan yhteisen pöydän ääreen, joskin tällä kertaa virtuaalisesti. Kuuntelemme keskustelua herkällä korvalla, ja viemme sen antia osaksi linjaustyötä, kertoo erityisasiantuntija Kaisu Kammonen Tampereen kaupungin asumisen kehittäminen ja palvelutilaverkot -yksiköstä.

Asuntopolitiikalla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla varmistetaan kaupungin väestönkasvun edellyttämä asuntorakentaminen, asuntotuotannon kilpailun syntyminen ja asumisen kohtuuhintaisuus. Maapolitiikalla tarkoitetaan tavoitteita ja toimenpiteitä, jotka liittyvät kaupungin maanhankintaan ja maan luovutukseen, kaupungin maaomaisuuden hallinnointiin, yksityisen maan kaavoittamiseen sekä yksityisessä omistuksessa olevien rakentamiskelpoisten tonttien rakentamisen edistämiseen.

Etätyöpajoissa pohditaan asumisen laatua ja kohtuuhintaisuutta

Tulossa on kolme tulevaisuustyöpajaa, joissa keskustellaan asumisesta teemoittain. Aiheina ovat mm. kestävyys, monipuoliset asumisen vaihtoehdot sekä asumisen laatu ja kohtuuhintaisuus.

Kaikille avoimet työpajat järjestetään tiistaina 14.9. klo 17.30–19.00, keskiviikkona 15.9. klo 9.30–11.00 ja torstaina 16.9. klo 13.00–14.30.

Ilmoittaudu 12.9.2021 mennessä sinulle sopivaan etänä järjestettävään työpajaan. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen ja internetyhteyden. Ilmoittautumiskaavake on sivulla www.tampere.fi/asuminen.

Kerro kyselyssä näkemyksesi asumisesta ja kaupungin maanvuokrauksesta

Työpajojen lisäksi meneillään on kysely asumisesta ja kaupungin maanvuokrauksesta. Voit vastata mielenkiintosi mukaan molempiin osioihin tai vain toiseen. Maanvuokrausosioon toivotaan vastauksia erityisesti kaupungin asuin- ja yritystonttien maanvuokralaisilta, mutta kaikkien mielipiteet ovat tervetulleita. Kyselyyn on vastausaikaa 22.9.2021 saakka.


Lisätietoja

Erityisasiantuntija
Kaisu Kammonen
puhelin 050 571 2950
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell

Kuvat Laura Vanzo