Siirry sisältöön

Tampereelle ja Orivedelle etsitään uusia tukiperheitä

Julkaistu 1.9.2021 9.06

Onko sinulla mahdollisuus auttaa tamperelaisia ja orivesiläisiä perheitä antamalla aikaasi lapsille? Tampereen kaupungin tukiperhetoiminta järjestää syksyn aikana kaksi tukiperhekoulutusta.

Perhe ruokapöydän ääressä.
 

Jos olet kiinnostunut ryhtymään tukiperheeksi, tule mukaan Tampereen kaupungin järjestämään tukiperhekoulutukseen joko syyskuussa tai marraskuussa.

Syyskuun tukiperhekoulutus järjestetään kaksiosaisena etätilaisuutena Teamsissä. Koulutus pidetään keskiviikkona 15.9.2021 ja keskiviikkona 22.9.2021 klo 17-19.30.

Marraskuun koulutuksen järjestämistapa ja päivämäärät tarkentuvat myöhemmin syksyllä.

Ilmoittaudu mukaan syyskuun koulutukseen maanantaihin 13.9.2021 mennessä sähköpostitse katja.kekki(at)tampere.fi. Osallistujat saavat ilmoittautumislinkin sähköpostiin. Tukiperhetoiminnasta voi kysyä lisätietoja tukiperheiden sosiaalityöntekijältä, puh. 040 653 5134.

Tukiperheen jonotusaika kasvanut epidemian aikana entisestään

Tukiperheitä kaivataan jatkuvasti eri-ikäisille lapsille. Tukiperhettä jonottaa hyvin erilaisia lapsia ja siksi tehtävään etsitään myös erilaisia tukiperheitä. Tukiperheenä voi toimia niin lapsiperhe, pariskunta kuin yksin asuva aikuinenkin. Tärkeintä on, että oma elämäntilanne on tasapainoinen ja vakaa, niin että tukilapselle riittää aikaa ja tilaa.

Tukiperhe ottaa tuettavat lapset luokseen yhtenä viikonloppuna kuukaudessa ja lisäksi mahdollisesti loma-aikoina. Tukiperheet sitoutuvat toimintaan vähintään vuodeksi, mutta toiveena on, että sama perhe pystyisi jatkamaan lapsen kanssa niin pitkään, kuin tuen tarve jatkuu.

Tukiperhetoiminnan tarkoituksena on tuoda lapsen elämään lisää turvallisia aikuisia ja antaa lapsen vanhemmille mahdollisuus levätä. Tukiperheiden tarve on suuri, eikä tukiperheitä ole riittävästi. Osa tukilapsista saattaa odottaa sopivaa tukiperhettä useamman vuoden.

Koronaepidemia on entisestään pitkittänyt jonoja, kun uusia tukiperheitä on saatu mukaan toimintaan aikaisempaa vähemmän. Samaan aikaan perheiltä on tullut tavallista enemmän hakemuksia tukiperheen saamiseksi lapsille.

Moni tarvitsee tukea nepsy-haasteisiin ja sosiaalisten taitojen vahvistamiseen

Erityisesti kaivataan nyt tukiperheitä, jotka ovat valmiita ottamaan luokseen lapsia, joilla on esimerkiksi nepsy-haasteita, ylivilkkautta tai tarvetta harjoitella sosiaalisia taitoja. Tukiperheiltä ei vaadita ammatillista osaamista, mutta toivotaan rohkeutta vastata myös enemmän tukea vaativien lasten tarpeisiin. Tukiperhettä odottavilla lapsilla on asiakkuus joko lastensuojelussa tai lapsiperheiden sosiaalityössä.

Tukiperheille järjestettävässä koulutuksessa pääsee pohtimaan omia valmiuksia alkaa tukiperheeksi. Koulutuksessa saa kattavasti tietoa tukiperhetoiminnasta. Koulutukseen voi osallistua, vaikka vasta harkitsee tukiperheeksi ryhtymistä.

Koulutuksen jälkeen valmennus jatkuu kotikäynnillä tukiperheen luona ja sitä edeltävällä taustatietojen selvityksellä. Hakijoiden soveltuvuutta tukiperheeksi arvioidaan tarkemmin tässä henkilökohtaisessa tapaamisessa.

Tukiperheitä valmentaa ja tukee työssä Tampereen kaupungin tukiperhetiimi. Tukiperheille maksetaan pieni hoitopalkkio ja kulukorvaus.


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Katja Kekki
puhelin 040 653 5134
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen