Siirry sisältöön

Kaupunki tukee 120-vuotiaan Tampereen kauppahallin opaskierroksia

Julkaistu 31.8.2021 19.04

Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta päätti 31.8.2021 myöntää tukea Tampereen matkailuoppaat - Tampere Tourist Guides ry:lle opastusten toteuttamiseen Tampereen kauppahallissa. Tampereen kaupungin omistama kauppahalli täyttää tänä vuonna 120 vuotta.

Tampereen matkailuoppaat toteuttavat vuoden 2021 aikana kauppahallin juhlavuoden kunniaksi kaikkiaan 21 yleisölle avointa ja ilmaista opaskierrosta. Opastukset käynnistyivät kesällä ja jatkuvat syksyllä.

Toteutus on suunniteltu yhdessä Tampereen kauppahalliyhdistys ry:n kanssa. Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti tukea toimintaa 1575 euron avustuksella.

Opastukset on arvioitu juhlavuonna toimivaksi tavaksi tehdä tutuksi kauppahallin 120-vuotiasta historiaa ja palveluita matkailijoille ja kaupunkilaisille. Opastuksista jaetaan tietoa kaupunkilaisille ja matkailijoille monipuolisesti eri mediakanavissa.

Juhlavuotta viettävä kauppahalli ja sen yrittäjät toimivat kaupungin omistamassa kiinteistössä vuokralaisena. Tampereen kauppahalli oli valmistuessaan vuonna 1901 toinen kauppahalli Suomessa. Kauppahalli on osa kaupungin rakennushistorian perinnettä ja samalla yksi nykyisen urbaanin kaupunkikulttuurin ja ruokakulttuurin kehittämisen alusta.

Kauppahalli liittyy myös kaupungin keskustan saavutettavuuden ja vetovoiman strategiseen kehittämiseen osana Viiden tähden keskustan kehitysohjelmaa ja siihen kytkeytyvää läntisen keskustan visiotyötä ja sen käytännön toimia.


Lisätietoja

Kilpailukykyjohtaja
Anna-Kaisa Heinämäki
puhelin 040 639 7701
sähköposti [email protected]

Apulaispormestari
Pekka Salmi
puhelin 050 565 8898


Teksti Johanna Toivanen