Siirry sisältöön

Hatanpäällä torjutaan rottaongelmaa

Julkaistu 27.8.2021 11.21

Hatanpään arboretumissa ja Hatanpään sairaalan rakennusten ympäristössä on ilmennyt rottaongelma. Elo-syyskuun vaihteessa alueelle tuodaan syöttiasemia sekä asennetaan kyltit ja varoitusnauhat tiedoksi puistossa kävijöille. Torjuntatoimet kestävät noin kolme kuukautta.

Arboretumin aluetta hoitava Tampereen Infra on tilannut puistoalueelle rottien torjuntatoimia Rentokil tuholaistorjunnalta.

Arsi Ahopelto Rentokilistä kertoo, että syöttiasemat on kehitetty ilkivallan kestäviksi.
- Loukkuja on turvallista käyttää myös alueilla, joilla on lapsia tai lemmikkieläimiä, sillä vain rotat pääsevät käsiksi laitteessa olevaan rottasyöttiin tai jyrsijämyrkkyyn.

Havaintoja on tehty sairaalan ja kartanon rakennusten ympärillä sekä puistoalueella. Alueella on myös myyriä, mutta paikoitellen on havaittu onkaloita, jotka eivät vaikuta myyrien kaivamilta.

Kartanopuistoon rajautuu vanha kaupungin puutarhan alue, jossa on vielä yksi vanha kasvihuone pystyssä. Tällä alueella on alettu rakentaa tänä vuonna uutta katua ja infraa, joka on saattanut laittaa jo kauan alueella eläneet rotat liikkeelle.

Kaupungin terveystarkastaja Matti Naukkarisen mukaan rottia esiintyy kaikkialla Tampereen asutuilla alueilla.
- Yleensäkin rottaongelman ennaltaehkäisyssä on tärkeä varmistaa, ettei tuhoeläimillä ole ravintoa ja suojaa. Esimerkiksi huonosti hoidetut kompostit, rikkinäiset tai liian täydet jäteastiat ja lintujen ruokintapaikat voivat vetää rottia puoleensa ja romu- tai lautakasat voivat toimia niiden pesimäpaikkoina.

Lintujen, oravien ja kaikkien muidenkin eläinten ruokkimista kaikilla puistoalueilla kannattaa välttää, eikä se ole eläimille tarpeellista. Arboretumiin lisätään ensi viikolla eläinten ruokinnan kieltäviä kylttejä.


Lisätietoja

Tampereen Infra Oy:
Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376
sähköposti [email protected]

Tampereen kaupunki:
Terveystarkastaja
Matti Naukkarinen
puhelin 044 430 9717
sähköposti [email protected]


Rentokil Tuholaistorjunta:
Arsi Ahopelto
puhelin 0400 490 402
sähköposti [email protected]


Teksti Jyrki Ristilä