Siirry sisältöön

Ryhmistä tukea arkeen ja hyvinvointiin

Julkaistu 27.8.2021 10.36

Kaipaatko tukea arkeen tai oman hyvinvoinnin parantamiseen? Tampereella käynnistyy syksyllä erilaisia ryhmiä, jotka kannustavat ja valmentavat hyvinvoinnin edistämiseen sekä tarjoavat tukea arkeen ja omahoitoon osaavan ohjauksen ja vertaistuen kautta. Ryhmät ovat maksuttomia ja avoimia kaikille yli 18-vuotiaille tamperelaisille ja orivesiläisille.

Arjen ja omahoidon tueksi.
 

Ryhmiä on taloudenhallintaan, terveellisiin elintapoihin, mielenhyvinvointiin, arjessa pärjäämiseen, myönteisen elämän taitoihin, tunnetaitojen oppimiseen sekä esimerkiksi hiljattain diabetekseen sairastuneille. Ryhmiä vetävät eri alojen ammattilaiset.

Esimerkiksi syyskuun alussa Hervannassa alkava Herwoodin huolto -ryhmä tarjoaa tuhdin paketin oman hyvinvoinnin ja arjen tueksi Kela tukiviidakosta selviytymisestä kirjaston lukuvinkkeihin. Mielelläni luonnossa -ryhmässä retkeillään hyödyntäen Metsämieli-menetelmää, joka yhdistää luonnon terveysvaikutukset mielentaitoja vahvistaviin harjoituksiin. Taloudenhallinnasta otetaan koppi Fyrkkaa ja fiilistä -verkkovalmennuksessa. Arkeen voimaa -ryhmät tarjoavat tukea henkilöille, joiden arjessa selviytyminen on vaikeutunut esimerkiksi oman tai läheisen pitkäaikaissairauden vuoksi. Syksyllä alkaa myös muun muassa tukiryhmä tupakoinnin lopettamiseen.

Tietoa ryhmistä ja niihin ilmoittautumisesta löytyy Ulkoinen linkkiTampereen tapahtumakalenterista osoitteesta tapahtumat.tampere.fi Terveys- ja hyvinvointi -aihealueen alta. Ryhmät tunnistaa Arjen ja omahoidon tueksi -tunnuksesta.

Tutustu ryhmiin ja tule mukaan!

Ryhmätoiminnasta osa on Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen perustoimintaa ja osa luotu Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskus eli PirSOTE-hankkeessa.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Tiina Piispanen
puhelin 040 823 1422
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala