Siirry sisältöön

Tampereella opiskelijat saavat koronarokotuksen Ratinasta – suunnitteilla myös pop up -pisteitä

Julkaistu 27.8.2021 12.05

Tampereella opiskelevilla opiskelijoilla on kotikunnasta riippumatta mahdollisuus käydä koronarokotuksessa Ratinan rokotusyksikössä (Ratinan rantatie 1). Ratinassa rokotuksia annetaan sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta. Lisäksi suunnitteilla on pop up -rokotuspisteitä oppilaitoksiin muun muassa yliopistolle. Pop up -rokotuspisteistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Ratinan rokotusyksikön aukioloajat.
 

Ratinan rokotusyksikkö on poikkeuksellisesti kiinni Kalevan kisojen takia perjantaina 27.8.2021, muuten Ratinassa rokotetaan arkisin maanantaista perjantaihin. Lisäksi syyskuun ensimmäisenä lauantaina 4.9.2021 rokotuksia annetaan ajanvarauksella kello 8–16 ja ilman ajanvarausta 8–14.

Ratinan rokotusyksikön aukioloajat 30.8.2021 alkaen:
– Ilman ajanvarausta ma–pe kello 8–18 (1. ja 2. rokote)
– Ajanvarauksella ma–pe kello 8–20
– Huom! Kiinni perjantaina 27.8.2021.
– Rokotuslauantai 4.9.2021: ajanvarauksella kello 8–16 ja ilman ajanvarausta 8–14.

Tarkista rokotusyksikön aukioloajat ennen rokotukseen lähtöä osoitteesta tampere.fi/koronarokotukset .

Ajanvaraus: Tampereella kirjoilla olevat opiskelijat voivat varata ajan verkossa osoitteessa tampere.fi/koronarokotukset . Ne opiskelijat, joiden kotikunta ei ole Tampere, pystyvät varaamaan ajan soittamalla terveyspalvelujen neuvonnan rokotuslinjalle numeroon 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

Rokotukseen tullessasi varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Ota mukaan myös opiskelijakortti. Rokotukseen kannattaa pukeutua asuun, josta saa helposti nostettua hihan ylös.

Abiturientit sekä vaihtoon lähtevät voivat nopeuttaa tehosterokotusta

Toisen rokotuksen eli tehosterokotuksen saa normaalisti aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Poikkeustapauksessa Tampereella tämän syksyn kirjoituksiin osallistuville abiturienteille sekä ulkomaille vaihtoon tai opiskelemaan lähteville opiskelijoille tehosterokotus voidaan kuitenkin antaa alle kahdeksan viikon rokotevälillä, jos he eivät muuten ehdi saamaan kahta rokotusta ennen kirjoitusten tai vaihdon alkua. Alle viiden viikon rokoteväliä ei kuitenkaan suositella.

Nopeutetun tehosterokotuksen saa Ratinan rokotusyksiköstä ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella. Rokotuksen yhteydessä on todistettava osallistuvansa syksyn kirjoituksiin tai olevansa lähdössä vaihtoon. Kirjoituksiin osallistumisen voi todistaa näyttämällä puhelimella Wilmasta lomakkeen, jolla on ilmoittautunut kirjoituksiin.

***
Tiedotetta päivitetty 28.8.2021: Vaihdettu kuvaksi viikon 35 Ratinan aukiolojat.


Lisätietoja

Hoitotyön päällikkö
Birgit Aikio
puhelin 040 801 6175
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala