Siirry sisältöön

Niina Salmenkangas aloittaa 20.9. kirjastopalvelujohtajana

Julkaistu 26.8.2021 17.47

Tampereen kaupungin kirjastopalvelujohtajaksi on valittu filosofian maisteri Niina Salmenkangas 20.9.2021 alkaen. Niina Salmenkangas on toiminut tammikuusta 2021 alkaen Tampereen kirjastopalveluiden vs. johtajana.

Henkilökuvassa Niina Salmenkangas
 

Kuvateksti: Niina Salmenkangas valittiin uudeksi kirjastopalvelujohtajaksi.

Vuodesta 2018 Niina Salmenkangas toimi Tampereen kaupunginkirjaston palvelupäällikkönä vastuualueenaan lasten ja nuorten sekä musiikki- ja lehtipalveluiden kehittämisen johtaminen. Salmenkangas on myös koordinoinut lastenkirjastotyön kehittämistä Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

Salmenkankaalla on erinomainen taito johtaa henkilöstöä, ennakoida toimintaympäristön muutoksia sekä kehittää palveluita ja organisaatiota asiakastarpeiden ja Tampereen kaupungin strategian mukaisesti.

- Kirjastopalvelujohtajan tehtävä on osoittautunut erittäin mielenkiintoiseksi ja on hienoa aloittaa tehtävässä nyt vakituisesti. Tamperelaiset ovat Suomen aktiivisimpia kirjastonkäyttäjiä, ja tavoitteenamme on kehittää palveluitamme yhdessä asiakkaiden ja osaavan henkilökuntamme kanssa vastaamaan yhä paremmin kuntalaisten tarpeisiin. Kirjastoilla on merkittävä rooli digitaidon, lukutaitojen ja osallisuuden edistämisessä, ja tämän eteen teemme päivittäin töitä, Niina Salmenkangas sanoo.

Kirjastopalvelujohtaja johtaa Tampereen kaupungin kirjastopalveluiden toimintaa, taloutta ja henkilöstöä. Tampereen kaupungin kirjastoverkossa on 15 kirjastoa: pääkirjasto Metso, neljä aluekirjastoa ja 10 lähikirjastoa. Lisäksi kirjastopalveluja täydentävät kaksi kirjastoautoa, kotipalvelu sekä laajat omatoimiaukiolot lähikirjastoissa. Kirjastopalveluissa työskentelee noin kaksisataa henkilöä. Kirjastopalvelut ovat osa sivistyspalvelujen kulttuurin palveluryhmää.

Kirjastopalvelujohtajan virkaan haki kymmenen henkilöä. Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään ovat soveltuva korkeakoulututkinto, syvä kirjastoalan tuntemus sekä johtamiskokemus.



Lisätietoja

Kulttuurijohtaja
Juha Ahonen
puhelin 050 411 3033
sähköposti [email protected]

Kirjastopalvelujohtaja
Niina Salmenkangas
puhelin +358408004404
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki