Siirry sisältöön

Teemu Kankaan teoksia Kulttuuritalo Laikulla

Julkaistu 26.8.2021 16.36

Kulttuuritalo Laikun Studiossa nähdään syyskuussa Teemu Kankaan näyttely Kuvia palavasta maailmasta, jossa nähdään teoksia mullistuksen kourissa olevasta arktisesta maailmasta. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Abstrakti mustemaisema.
 

Näyttely koostuu tussimaalauksista, piirroksista ja näyttelytilaa hallitsevasta animaatiosta, jotka kuvaavat mullistusten kourissa olevaa arktista maailmaa. Kuvat rinnastuvat niin käynnissä oleviin globaaleihin katastrofeihin – ilmastonmuutokseen ja tämänhetkiseen maailmantilaan – kuin ihmisen sisäisen maailman tapahtumiin. Näyttelyssä tuli ja palaminen voidaankin nähdä vertauskuvana tuholle ja kärsimykselle, sitä ruokkivalle ahneudelle, vihalle ja harhaluuloille, mutta myös sisäisen maailman muutokselle ja puhdistautumiselle.

Kokonaisuutta hallitseva teos on seinälle projisoitu suurikokoinen animaatio, jonka kuvat on luotu yksitellen siveltimellä ja tussilla piirtäen. Teos kääntää huomion ajallisuuteen, maankuoren muutokset nopeutuvat ja vuoret ryhtyvät virtaamaan, vuosituhannet vilisevät silmissä. Geologisessa ajassa katsoen nykyisin kokemamme maankuoren muutokset tapahtuvatkin silmänräpäyksessä. Ajallisen äärettömyyden havainnointi luokin omanlaisensa transsendenssin: subjektiivisen arkikokemuksemme rinnastuessa ikuisuuteen syntyy hyväksynnän tunne ja ehkä myös pilkahdus toivoa.

Näyttelyn valmistumista on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Näyttely on avoinna 4.9.–26.9.2021 ti–pe klo 9–21, la–su klo 10–18.


Lisätietoja

Koordinaattori
Karoliina Paappa
puhelin 044 481 1775
sähköposti [email protected]


Teksti Teemu Kangas

Kuvat Teemu Kangas