Siirry sisältöön

Kaupunkipyörät nyt ajoon edullisemmin

Julkaistu 27.8.2021 7.00

Kaupunkipyörän saa nyt käyttöön alennettuun hintaan, sillä loppukauden käyttöoikeus maksaa perjantaista 27.8.2021 alkaen 15 euroa.

 

Käyttöoikeuteen kuuluu yhteensä noin 700 uutta kaupunkipyörää ja 70 asemaa. Kaupunkipyöräasemien verkosto ulottuu lännessä Pyynikille, idässä Kauppiin, Kissanmaalle ja Kalevaan, pohjoisessa Rauhaniemeen ja etelässä Hatanpäälle. Ajantasainen tieto kaupunkipyöräasemista sekä vapaana olevista pyöristä näkyy Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksessa.

"Nyt on hyvä hetki ottaa kaupunkipyörä ajoon. Pyörät ovat asemilla vielä kaksi kuukautta ja mukavia pyöräilykelejä on luvassa. Kaupunkipyörät tarjoavat oivan tavan liikkua vapaa-ajalla sekä työ- ja asiointimatkoilla, samalla kuntokin kohoaa. Lisäksi elokuun alussa laajentunut asemaverkosto mahdollistaa pyörien käytön entistä kattavammalla alueella esimerkiksi oppilaitosten välillä", toteaa Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita.

Käyttöä varten ladataan Tampereen kaupunkipyörät -sovellus, jolla rekisteröidytään käyttäjäksi. Rekisteröitymiseen tarvitaan yhteystiedot ja maksukortin tiedot. Loppukauden käyttöoikeuden saa nyt alennettuun 15 euron hintaan, ja hinnanalennus näkyy sovelluksessa automaattisesti. Alennettu hinta on voimassa pyöräilykauden päättymiseen eli 31.10.2021 asti. Vuorokauden ja viikon käyttöoikeuksien hinnat pysyvät ennallaan.

Kaupunkipyörien pikaopas

Käyttöä varten ladataan Tampereen kaupunkipyörät -sovellus, johon rekisteröidytään ja jolla maksetaan pyörän käytöstä.

Käyttöoikeuden voi ostaa päiväksi (5 euroa), viikoksi (10 euroa) tai koko kaudeksi lokakuun loppuun asti (hinta 27.8. alkaen 15 euroa). Kaikki vaihtoehdot sisältävät rajattoman määrän korkeintaan 30 min matkoja.

Pyörä otetaan käyttöön avaamalla sovellus ja skannaamalla kaupunkipyörän lukossa oleva QR-koodi sen avulla. Lukitus aukeaa ja matka voi alkaa.

Jos haluat ajaa pyörällä ilman lisämaksuja pidempään kuin 30 minuuttia, palauta pyörä asemalle ja kuittaa matka lopetetuksi sovelluksessa. Voit aloittaa uuden matkan samalla tai eri pyörällä.

Jos käytät pyörää yli 30 minuuttia, maksukortiltasi veloitetaan hinnaston mukainen lisämaksu.

Pyörän enimmäiskäyttöaika kerrallaan on 5 tuntia. Tämän yli menevästä ajasta peritään 80 euron viivästymismaksu.

Matkan jälkeen palauta pyörä mille tahansa kaupunkipyöräasemalle.

Kiepauta punainen vaijeri telineen ympäri ja kiinnitä se pyörän lukkoon. Jos asema on täynnä, voit lukita pyörän kiinni toiseen pyörään.

Valitse sovelluksesta "Lopeta matka" ja odota, että saat kuittauksen matkan päättymisestä. Jos palautus ei heti onnistu, yritä rauhassa uudestaan.

Lisätiedot: Ulkoinen linkkinysse.fi/kaupunkipyorat


Teksti Elina Mäki

Kuvat Nysse/Pasi Tiitola