Siirry sisältöön

Työnhakijoille suunnattuja palveluita jalkautetaan kolmeen eri hyvinvointikeskukseen

Julkaistu 25.8.2021 14.04

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut tuo palvelujaan lähemmäksi asiakkaitaan. Tulevana syksynä Pirkanmaan työllisyyden edistämisen kuntakokeiluun kuuluville työnhakijoille suunnattuja palveluita jalkautetaan kolmeen eri hyvinvointikeskukseen.

Tulevana syksynä työnhakijat pääsevät tapaamaan työllisyys- ja kasvupalvelujen asiantuntijoita keskustassa sijaitsevien toimipisteiden lisäksi myös hyvinvointikeskuksissa. Paikan päällä voi tavata esimerkiksi OMA-valmentajia, joilta saa tukea työllistymiseen ja oman tilanteen selvittämiseen. Aikataulut selviävät myöhemmin ja niistä tiedotetaan Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen verkkosivuilla.

- Kuntakokeilun asiakkaille suunnatut palvelut tulevat vieläkin lähemmäksi asiakkaitamme, kun he syksyllä pääsevät kohtaamaan OMA-valmentajia kätevästi oman hyvinvointikeskuksensa yhteydessä, kertoo tiimiesimies Sirkka Manninen työllisyys- ja kasvupalveluista.

Palveluja jalkautetaan yhteensä kolmeen eri hyvinvointikeskukseen: Tesoman hyvinvointikeskukseen, Linnainmaan Koilliskeskukseen ja Hervannan Trioon.

Hyvinvointia ja työkaluja työnhakuun hyvinvointiryhmistä

Hyvinvointikeskuksissa järjestetään myös asiakkaan tarpeen mukaista kuntouttavaa työtoimintaa. Hyvinvoiva työnhakija -ryhmissä käsitellään työnhakijan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä aiheita, kuten esimerkiksi liikuntaa, ravintoa ja mielen hyvinvointia. Hyvinvoinnin ohessa ryhmäläiset saavat myös vinkkejä ja erilaisia työkaluja työnhakuun. Ryhmä kokoontuu sekä verkossa että lähitapaamisina hyvinvointikeskuksissa, voimassa olevat rajoitukset ja turvallisuus huomioiden.

- Ryhmätapaamisten lisäksi tapaamme asiakkaan aina myös kahden kesken. Yksilötapaamisissa käydään läpi asiakkaan tilannetta ja pohditaan yhdessä seuraavat askeleet eteenpäin. Tavoitteena on, että asiakkaan polku selkiytyy ryhmän aikana, kertoo ryhmien parissa työskentelevä OMA-valmentaja Pietu Mauranen.

Ryhmiin ohjaudutaan oman OMA-valmentajan kautta. OMA-valmentajan voit tavoittaa jättämällä yhteydenottopyynnön sähköisessä Oma asiointi -palvelussa tai soittamalla Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen neuvontanumeroon 040 801 6581.


Lisätietoja

Tiimiesimies
Sirkka Manninen
puhelin +358444235210

Sähköpostiosoite: [email protected]Teksti Hanna Kirmanen