Siirry sisältöön

Tampereen pyöräilyviikko käynnistyy lauantaina

Julkaistu 25.8.2021 10.57

Teemaviikon avajaisia vietetään sunnuntaina 29.8. MUN Maisemareitti -tapahtuman puitteissa.

Pyöräilijät Tahmelan rannalla kesällä
 

Keväältä syksyyn siirtynyttä Tampereen pyöräilyviikkoa 2021 vietetään 28.8.–5.9., lauantaista lauantaihin. Viikon tapahtumia koordinoivat Ekokumppanit Oy ja Tampereen kaupunki ja sitä ovat toteuttamassa myös Kaupin Kanuunat, Tampereen polkupyöräilijät ry sekä useat muut pyöräilyalan tamperelaiset toimijat.

– Luvassa on monipuolinen ja upea pyöräilyteemainen viikkoa, hehkuttaa Hanna Eronen Ekokumppanit Oy:Sta. – Vaikka tapahtuma siirtyikin keväästä syksyyn, harmitteluun ei ole aihetta, sillä syksy on mitä loistavinta aikaa ulkona liikkumiseen ja pyöräilyyn.

Pyöräilyä monipuolisesti esiin tuova teemaviikko käynnistyy toden teolla ensi sunnuntaina MUN Maisemareitti -tapahtumalla, jossa pyöräillään rennosti omaan tahtiin Pyhäjärveä kiertävä, noin 30 kilometrin mittainen Maisemareitti.
– Reitin voi aloittaa mistä tahansa ja polkea kumpaan suuntaan tahansa yksin, perheen tai kavereiden kanssa, Eronen kertoo ja antaa muutaman vinkin tapahtumaan osallistuville.
– Hatanpään Arboretumissa pääsee tutustumaan sähköavusteisiin ja puurunkoisiin polkupyöriin, Mustavuoressa voi kokeilla alamäkipyöräilyä ja Tahmelan rannassa herkutella vaikkapa jäätelöpannukakulla.

Pyöräilyviikon ohjelmaa suunniteltaessa on luonnollisesti otettu huomioon vallitseva koronatilanne. – Olemme välttäneet tapahtumia, joissa väkimäärät kerääntyisivät yhteen. Edelleen kuitenkin on mahdollista nauttia viikosta monin tavoin, vaikkapa retkeilemällä itsenäisesti, osallistumalla pyörälenkkeihin tai matkailemalla Näsijärven aalloilla Bike & Boat -tyyliin, Eronen kertoo.
– Ja onpa meillä luvassa uutisia myös Tampereen uuden uutukaisia kaupunkipyöriä koskien, joten kannattaa heti lauantaista lähtien seurata tarkasti verkkosivujamme osoitteessa:


Lisätietoja

Ekokumppanit Oy:
Hanna Eronen
puhelin 044 423 5789


Teksti Carl Willandt

Kuvat Laura Vanzo