Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki osallistuu kokeiluun ja rekrytoi kolmisenkymmentä hoiva-avustajaa Filippiineiltä

Julkaistu 23.8.2021 16.06

Tampereen kaupunginhallitus päätti osallistua työperäisen maahanmuuton pilotointiin Healthcare Staffing Solutions Oy:n kanssa. Pilotissa rekrytoidaan reilut 30 hoiva-avustajaa Filippiineiltä Tampereelle. Lisäksi valtuustokauden ensimmäisessä kaupunginhallituksen kokouksessa esiteltiin kaupunginhallitukselle muun muassa talouskatsaus.

Työperäisen maahanmuuton pilotissa palkataan 34 hoiva-avustajaa Filippiineiltä kansainvälisen rekrytointiprosessin kautta yhdessä Healthcare Staffing Solutions Oy:n kanssa. HSS on Mehiläinen Oy:n täysin omistama suomalainen tytäryhtiö, joka rekrytoi ja kouluttaa henkilöstöä terveydenhoitoalan tarpeisiin yhteistyössä kumppaneidensa kanssa.

Hoiva-avustajilla on Suomeen tulon jälkeen mahdollisuus jatkaa myös lähihoitajatutkintoon suorittamalla oppisopimuskoulutuksella puoli vuotta kestävät opinnot. Koulutuksista vastaa HSS Oy yhdessä Sasky-koulutuskuntayhtymän kanssa. HSS Oy huolehtii myös maahantulojärjestelyt sekä tarvittavat asiakirjat ja asunnot. Työsuhteen ehdot ovat HSS:n kautta tulevilla täysin samat kuin Suomessa palkatuilla.

- Suurin pula on tällä hetkellä sairaanhoitajista ja lähihoitajista, toukokuussa pelkästään Tampereen kaupungin ikäihmisten palveluissa oli täyttämättä 72 vakituista tehtävää. Hoitajamitoituksen lakimuutoksen vuoksi vuonna 2023 Tampereella tarvitaan noin 530 hoitajaa lisää eri tehtäviin, sanoo sosiaali- ja terveyspalvelualueen johtaja Taru Kuosmanen.

Kaupunginhallitus linjasi kokouksessaan, hoiva- ja hoitoalan henkilöstötarpeen helpottamiseksi on panostettava muun muassa henkilöstön työolosuhteisiin sekä hoivatyön vetovoimaan. Lisäksi on haettava nopeasti uusia keinoja oppilaitosten ja kaupungin työllisyydenhoidon avulla, jotta saadaan paremmin rekrytoitua ammattilaisia hoitoalalle.

Kaupunginhallitus sai kokouksessa katsauksen kaupungin talouden tilanteesta. Talousarvio on toteutumassa alijäämäisenä ja koko kaupungin tasolla jonkin verran vuosisuunnitelmaa huonompana, alijäämä on noin 21,7 miljoonaa euroa. Sosiaali- ja terveyspalvelujen talousarvio on ylittymässä selvästi, erityisesti koronan aiheuttamien kulujen vuoksi.

Kokouksessa valittiin kaupunginhallituksen konsernijaosto toimikaudeksi 2021 – 2023 sekä edustajat useisiin johtokuntiin ja toimikuntiin.


Lisätietoja

Anna-Kaisa Ikonen
puhelin Erityisasiantuntija Minna Kurki, +358 40 590 9575, [email protected]
sähköposti [email protected]

Puolue: Kokoomus


Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja
Taru Kuosmanen
puhelin 040 704 7337
sähköposti [email protected]

Talousjohtaja
Jukka Männikkö
puhelin 050 576 7539
sähköposti [email protected]