Siirry sisältöön

Kaupunki muistuttaa henkilöstön asiallisesta kohtelusta Ollaan ihmisiksi -kampanjalla

Julkaistu 23.8.2021 9.26

Tampereen kaupungin asiakastyössä oleva henkilöstö kokee työssään palkitsevana asiakkaiden tapaamisen ja auttamisen erilaisissa arjen tilanteissa. Osa henkilöstöstä kuitenkin kohtaa työssään epäasiallista kohtelua.

Tämä innoitti kaupunkia osallistumaan Ollaan ihmisiksi -kampanjaan, joka on jatkoa Kaupan liiton, Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja Päivittäistavarakauppa ry:n sekä Vantaan kaupungin samannimisille kampanjoille.

Kriittinen asiakaspalaute on normaali osa kuntapalveluiden tuottamista, ja se käsitellään kulloiseenkin tilanteeseen sopivalla tavalla. Kaupungin henkilöstöön kohdistuva uhkailu, häirintä tai muu selvästi epäasiallinen käyttäytyminen ei ole kuitenkaan hyväksyttävää. Kaupungin työpaikoilla on nollatoleranssi tällaiselle käytökselle.

– Valitettavasti uhka- ja väkivaltatilanteita esiintyy erilaisissa kaupungin työtehtävissä. Niiden vähentämiseksi olemme tehneet pitkäjänteisesti työtä. Toimenpiteet painottuvat tilanteiden ennaltaehkäisyyn, käytäntöjen kehittämiseen, erilaisiin hälytysjärjestelmiin ja koulutuksiin. Kaupungin tulee työnantajana luoda jokaiselle työntekijälle turvalliset työskentelyolosuhteet. Pidän kampanjan teemaa erittäin tärkeänä, kertoo henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen.

– Eri ammattiryhmien edustajat tekevät merkittävää työtä kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi, eikä kenenkään pitäisi joutua kohtaamaan työssään uhka- ja väkivaltatilanteita.

Pysäköinnintarkastajat Perttu ja Kaarlo poseeraavat kampanjakuvassa työasut yllään..
Kampanjassa työstään kertovat muun muassa pysäköinnintarkastajat Perttu ja Kaarlo.

Ollaan ihmisiksi -kampanja

• Idea kampanjaan osallistumisesta sai alkunsa valtuustoaloitteesta. Kampanjaa on suunniteltu Tampereen kaupungin työsuojelutoimikunnan muodostaman työryhmän johdolla.

• Kampanjassa halutaan esitellä erilaisia asiakaspalvelutehtäviä ja tuoda esiin, että monet kohtaavat työssään epäasiallista käytöstä.

• Tredun Hepolamminkadun toimipisteen media-alan aikuisopiskelijat osallistuivat kampanjamateriaalin ideointiin ja varsinaisen toteutukseen. Opiskelijat hoitivat valokuvauksen, julisteiden ja videoiden visuaalisen suunnittelun sekä toteutuksen.

• Löydät kampanjan somesta aihetunnisteella #OllaanIhmisiksi.

Kaupungin verkkosivuilla esitellään kampanjaan mukaan lupautuneiden työntekijöiden kautta erilaisia asiakaspalvelutehtäviä ja kerrotaan niissä kohdattavasta epäasiallisesta käytöksestä.


Lisätietoja

Työhyvinvointipäällikkö
Sami Uusitalo
puhelin 040 806 2078
sähköposti [email protected]


Teksti Tuuli Oinonen