Siirry sisältöön

Tampereella pohditaan kokeilua hoitajien rekrytoimiseksi ulkomailta

Julkaistu 19.8.2021 14.03

Tampereen kaupunginhallitus pohtii kokouksessaan 23.8.2021 osallistumista kokeiluun, jossa rekrytoitaisiin pieni määrä hoitajia ulkomailta.

Hoiva- ja hoitoalan valtakunnallinen työntekijäpula koskee myös Tamperetta ja kaupunki yrittää ratkaista ongelmaa monin eri keinoin, yhtenä mahdollisuutena mietitään kokeilua, jossa rekrytoitaisiin muutaman kymmenen hoitajaa Filippiineiltä.

Kaupunginhallituksen käsiteltäväksi tulevassa työperäisen maahanmuuton pilotoinnissa Tampereen sotepalvelut tekisi yhteistyötä Mehiläinen Oy:n omistaman Healthcare Staffing Solutions Oy:n kanssa. Heathcare Staffing Solutions Oy (HSS) on Mehiläisen täysin omistama suomalainen tytäryhtiö, joka rekrytoi ja kouluttaa henkilöstöä terveydenhoitoalan tarpeisiin yhteistyössä kumppaneidensa kanssa.

Pilotissa Tampereen kaupungin ikäihmisten palveluryhmään palkattaisiin 34 hoiva-avustajaa kansainvälisen rekrytointiprosessin avulla.

- Pilotissa on kyse akuutin henkilöstöpulan yhdestä ratkaisumahdollisuudesta. Mahdollisesti rekrytoitavilla avustajilla on usean vuoden kokemus hoiva-alalta sekä alan opintoja. Ennen työsuhdetta he suorittavat 60 opintosuorituspisteen laajuisen hoiva-avustajatutkinnon sekä melko vaativan suomen kielen koulutuksen, sanoo sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen.

Ehdotetussa pilotissa Tampereen kaupunki solmii tulevien hoiva-avustajien kanssa 36 kuukautta kestävän määräaikaisen työsuhteen. Hoiva-avustajilla on Suomeen tulon jälkeen mahdollisuus jatkaa myös lähihoitajatutkintoon suorittamalla oppisopimuskoulutuksella puoli vuotta kestävät opinnot. Koulutuksista vastaa HSS Oy yhdessä Sasky-koulutuskuntayhtymän kanssa. HSS Oy huolehtii myös maahantulojärjestelyt sekä tarvittavat asiakirjat ja asunnot. Työsuhteen ehdot ovat HSS:n kautta tulevilla täysin samat kuin Suomessa palkatuilla.

- Olemme pyrkineet löytämään hoitajapulaan ratkaisuja monin eri tavoin, mutta kulunut kesä oli erittäin hankala. Kiitos kuuluu erittäin paljon joustaneelle ja sitoutuneelle henkilökunnalle siitä, että olemme selvinneet. Näin ei voi kuitenkaan jatkua ja ratkaisuja on löydettävä. Jos tähän kokeiluun lähdetään, saamme arvokasta kokemusta kansainvälisen työvoiman rekrytoinnista ja parhaimmassa tapauksessa Tampereelle jää pysyvästi työskentelemään ammattitaitoisia ihmisiä. Luonnollisesti tämä rekrytointikokeilu edellyttää meiltä saumatonta yhteistyötä perehdytyksessä ja kotoutumisen tukemisessa, sanoo Kuosmanen.

Suurin pula on tällä hetkellä sairaanhoitajista ja lähihoitajista. Ennen kesää pelkästään Tampereen kaupungin ikäihmisten asumispalveluissa oli täyttämättä 27 vakituista tehtävää ja kotihoidossa täyttämättömiä vakituisia vakansseja oli 45, yli kuukauden mittaisia sijaisuuksia oli täyttämättä näissä palveluissa yhteensä 64. Lisäksi on arvioitu, että jo parin vuoden sisällä pelkästään Tampereella tarvitaan noin 530 hoitajaa eri tehtäviin.

- Olemme aktiivisesti kehittäneet työtämme, jotta ikääntyvien palvelut voidaan tuottaa riittävän laadukkaasti jatkossakin, keinoina muun muassa kotihoidon vastuuhoitajamalli, tiimien vaikuttamismahdollisuudet, selkeät tavoitteet, tehtävänkuvien päivitykset, resurssipoolit, työjärjestely sekä teknologian ja digitalisuuden hyödyntäminen. Lisäksi pyrimme vaikuttamaan tilanteeseen monin eri tavoin valtakunnallisella tasolla. Tosiasia on kuitenkin se, että rekrytointi on haastavaa ja hakijoita avoimiin tehtäviin ei ole. Samanaikaisesti sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin hakeutuu entistä vähemmän opiskelijoita, sanoo ikäihmisten palveluryhmän palvelujohtaja Mari Patronen.

Kaupunginhallitus pohtii kokouksessa pilotin osallistumisen lisäksi päätöstä kilpailutuksen käynnistämisestä koulutus- ja rekrytointiasiaan liittyen.

Lisätiedot:

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja

Taru Kuosmanen

puhelin 040 704 7337

[email protected]


Palvelujohtaja

Mari Patronen

puhelin 040 801 6008

[email protected]


Healthcare Staffing Solutions Oy

toimitusjohtaja

Jussi Lehmuskallio

WhatsApp: +852 5445 2330

[email protected]