Siirry sisältöön

Kaupunki selvittää kyselyllä tamperelaisten kokemuksia turvallisuudesta

Julkaistu 16.8.2021 8.42

Tampereen kaupunki selvittää verkkokyselyllä tamperelaisten kokemuksia ja näkemyksiä kaupungin turvallisuudesta. Kysely on avoinna 29.8.2021 asti. Sen tuloksia käytetään kaupungin turvallisuuden kehittämiseen.

Henkilö seisoo kuvaajaan selin kädet pystyssä. On pimeää ja henkilö katsoo järven takana näkyvää kaupungin siluettia.
 

Tampereen kaupunki pyrkii jatkuvasti parantamaan kaupungin turvallisuutta yhdessä asukkaiden kanssa. Tamperelaiset pääsevät mukaan turvallisuuden kehittämiseen vastaamalla kyselyyn, jossa selvitetään asukkaiden kokemuksia ja näkemyksiä muun muassa rikoksista ja järjestyshäiriöistä, rikoksen uhriksi joutumisesta, varautumisesta sekä onnettomuuksista ja tapaturmista.

– Edellisen kerran teimme vastaavan turvallisuuskyselyn vuonna 2017. Tällä kertaa kyselyssä selvitetään myös koronaepidemiasta johtuvaa turvattomuutta ja turvattomuuden tunnetta, kertoo kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula.

Kyselyyn voivat vastata kaikki 15 vuotta täyttäneet tamperelaiset. Vastaamiseen kuluu 10–15 minuuttia. Kysely on avoinna 29.8.2021 asti. Kyselystä on myös englanninkielinen versio.

– Kyselyyn vastataan nimettömästi, eikä vastauksista voi tunnistaa ketään. Vastaajien ikä-, sukupuoli- ja asuinaluetietojen avulla saamme muodostettua käsityksen siitä, miten eri väestöryhmät ja eri alueilla asuvat kokevat turvallisuuden. Näitä tietoja hyödynnetään, kun suunnittelemme ja jatkamme turvallisuustyötä yhteistyössä Sisä-Suomen poliisilaitoksen, Pirkanmaan pelastuslaitoksen ja muiden toimijoiden kanssa, Perttula kertoo.

Turvallisuus ja turvallisuuden tunne ovat ihmisen perustarpeita. Turvallisuus on vaarojen ja epävarmuustekijöiden poissaoloa. Turvallisuuden tunne taas on hyvän olon tunne, joka on vähintään yhtä tärkeä kuin konkreettinen turvallisuus.

– Turvallisuuden tunteeseen vaikuttavat omat kokemukset ja elinympäristö. Ne ovat yksilöllisiä kokemuksia. Tällä kyselyllä saamme tamperelaisilta arvokasta kokemustietoa, joka yhdessä rikos- ja onnettomuustilastojen kanssa muodostaa kokonaiskuvan kaupungin turvallisuudesta, Perttula toteaa.

Turvallisuuskyselyn tulokset julkaistaan syys-lokakuussa 2021.


Lisätietoja

Riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja
Jouni Perttula
puhelin 040 196 6512
sähköposti [email protected]


Teksti Tuuli Oinonen ja Johanna Kurela

Kuvat Atacan Ergin / Visit Tampere