Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki, Barona ja Tredu houkuttelevat tekijöitä ravintola- ja puhtauspalvelualalle

Julkaistu 13.8.2021 10.27

Pirkanmaalla ravintola- ja puhtauspalveluala kärsii osaajapulasta. Tampereen kaupunki, Barona ja Tredu luovat yhdessä uusia ratkaisuja, jotka edistävät työntekijöiden löytämistä ja nopeaa työllistymistä. Torstaina 19.8. järjestettävässä Nopsasti duuniin -lähetyksessä kerrotaan alalla tarjolla olevista työtehtävistä, erilaisista työllistymisen keinoista ja etuuksista sekä oppisopimuksella opiskelusta. Osallistujilla on myös mahdollisuus päästä pikatyöhaastatteluun Baronan kanssa.

 

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja henkilöstöpalveluyritys Barona etsivät yhteisvoimin uusia tekijöitä ravintola- ja puhtauspalvelualalle. Ala kärsii osaajapulasta.

Opiskelijoita näille aloille ei ole niin paljon kuin olisi tarvetta. Lisäksi korona toi hotelli- ja ravintola-alalle runsaasti työttömyyttä ja lomautuksia. Kokeista on ollut kova pula jo ennen koronaa. Epätietoisuus tilanteen normalisoitumisesta on ohjannut alalta runsaasti osaajia eri toimialoille, kertoo Baronan asiakkuuspäällikkö Miia Leponen.

Tällä hetkellä Baronalla on avoinna runsaasti muun muassa tiskaajan, blokkarin, tarjoilijan ja kokin paikkoja sekä muita asiakaspalvelu- ja puhdistustehtäviä. Paikkoja on muun muassa päiväkodeissa, palvelutaloissa, tuotantokeittiöissä, hotelleissa ja ravintoloissa.

Oppisopimuksen avulla nopeasti työhön kiinni

Torstaina 19.8. järjestettävässä Nopsasti duuniin -livelähetyksessä nostetaan esiin ravintola- ja puhtauspalvelualan tarjolla olevia työtehtäviä sekä työllistymisen keinoja. Lähetyksessä voi myös päästä pikahaastatteluun Baronan kanssa. Erityisesti töihin tavoitellaan nuoria.

Monet alan työt sopivat nuorille, koska lyhyemmälläkin koulutustaustalla voi päästä kiinni työtehtäviin. Pyrimme auttamaan nuoria ensimmäisen työpaikan löytämisessä, kertoo Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen erityisasiantuntija Sari Pirttiluoto.

Oppisopimuksen avulla nuori voi saada työpaikan Baronalta nopeasti, vaikka alan koulutusta ei olisi.

Kun opiskelet oppisopimuksella, olet työsuhteessa, josta saat palkkaa. Samalla hankit koulutuksen ja arvokasta alan työkokemusta käytännönläheisesti. Työpaikkaohjaaja on ohjaamassa ja perehdyttämässä työpaikalla. Lisäksi oppisopimukseen kuuluu opiskelua Tredun Santalahdentien toimipisteessä ja verkossa, kertoo Tredun asiakkuuspäällikkö Erja Luttinen.

Opiskelija voi suorittaa tutkintoa pala palalta ja halutessaan suorittaa jopa koko tutkinnon. Oppisopimus sopii paitsi nuorille, myös työelämän konkareille, lisäkoulutuksen hankkijoille sekä alanvaihtajille.

Uusia työllistämisen malleja rakennetaan yhteistyössä

Tampereen kaupungin, Tredun ja Baronan yhteistyö on osa Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen, Henkilöstöpalveluyritysten liiton ja Suomen Kasvupalveluiden tuottajat ry:n solmimaa kumppanuussopimusta. Sopimuksen myötä työnhakijoille mahdollistetaan uusia ja aiempaa nopeampia tapoja löytää työtä. Uudenlaista yhteistyötä rakennetaan osana työllisyyden edistämisen kuntakokeilua.

Rakennamme yhdessä työllisyystoimijoiden ja henkilöstöpalveluyritysten kanssa uusia työllistämisen malleja. Olemme innoissamme tästä kumppanuudesta. Jatkamme yhteisten toimintamallien luomista ja yhteistyön syventämistä henkilöstöpalvelualan kanssa tulevaisuudessakin, kertoo Sari Pirttiluoto.

Lisätietoja:


Sari Pirttiluoto
Erityisasiantuntija, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut
p. 044 431 4229
[email protected]

Miia Leponen
Asiakkuuspäällikkö, Barona
p. 040 685 9792
[email protected]

Erja Luttinen
Asiakkuuspäällikkö, Tredu
050 597 9208
[email protected]


Teksti Emilia Aakko

Kuvat Olli-Pekka Latvala