Siirry sisältöön

Lukemisen trendivallankumous -hanke innostaa nuoria tuottamaan mediasisältöjä

Julkaistu 11.8.2021 9.57

Tampereen kaupunginkirjasto on käynnistänyt uuden yläkouluikäisille nuorille suunnatun hankkeen, jonka tavoitteena on edistää lukemista ja nostaa nuorten lukuharrastusta esille.

 

Tampereen kaupunginkirjaston uudessa Lukemisen trendivallankumous -hankkeessa tarjotaan nuorille mahdollisuus opetella lukuvinkkauksen ja kulttuurikritiikin muotoja erilaisilla nuorille tutuilla sosiaalisen median alustoilla.

- Haluamme hankkeen avulla luoda uusia menetelmiä nuorten omaehtoiseen lukuvaikuttamiseen. Pyrimme tavoittamaan nuorten tekemien somesisältöjen kautta monipuolisesti nuorta kohdeyleisöä ja vinkkaamaan heille mielenkiintoisia sisältöjä niin kirjallisuuteen, musiikkiin, peleihin kuin elokuviin liittyen, projektisuunnittelija Ilkka Valpasvuo Tampereen kaupunginkirjastosta kertoo.

Aluehallintoviraston rahoituksen saanut hanke kestää yhden lukuvuoden 2021–2022, ja se toteutetaan yhdessä Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Yhteistyössä ovat mukana myös Ylen uutisluokka, Juhannuskylän koulu ja Pirkkalan kirjasto.

Nuoret mukaan mediaryhmään

Lukemisen trendivallankumous -hankkeen myötä Tampereelle perustetaan yläkouluikäisille nuorille vapaa-ajan mediaryhmä, jossa nuoret pääsevät kokemaan, oppimaan ja tekemään erilaisia sosiaalisen median sisältöjä kritiikistä ja lukuvinkkauksesta, liittyen tämän hetken populaarikulttuurisiin ilmiöihin.

Hankkeen avulla on tarkoitus kehittää myös nuorten parissa työskenteleville erilaisia malleja siihen, miten nuorten lukuinnostusta voidaan tukea ja osallistaa nuoria tuottamaan mediasisältöjä toisille nuorille.

Sähköinen ilmoittautuminen nuorten mediaryhmään on alkanut. Ryhmä kokoontuu syyskuun alusta alkaen torstaisin kello 16.30-18.30 Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa.

Ulkoinen linkkiIlmoittautuminen ryhmään (e-lomake)


Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto Lukemisen trendivallankumous -hanke
Projektisuunnittelija
Ilkka Valpasvuo
puhelin 044 423 5618
sähköposti [email protected]


Teksti Ilkka Valpasvuo