Siirry sisältöön

Päiväkotien ja koulujen rakennushankkeet etenevät: Lielahden uusi päiväkoti valmistui

Julkaistu 10.8.2021 9.38

Uusi 160-paikkainen Lielahden päiväkoti on otettu käyttöön elokuun alussa Tampereella. Lielahden uusi päiväkoti sijaitsee Ollinojankatu 6:ssa samalla tontilla, josta Lielahden vanha päiväkoti purettiin muutama vuosi sitten.

Lielahden päiväkodin julkisivu
Lielahden uusi päiväkoti.

Lielahden päiväkodissa on tilat yhteensä 160 lapselle. Rakennus on kaksikerroksinen, ja siinä on kaikkiaan neljä kotialuetta. Rakennuksessa on liikuntasali, ruoka-aula ja pienkeittiö, joita vuokrataan myös iltakäyttöön. Monipuolisella pihalla on runsaasti leikkivälineitä ja muun muassa värikkäät tekonurmimatot.

Lielahden päiväkoti toimi uuden rakennuksen valmistumiseen saakka väistötiloissa läheisessä Peltovainion päiväkodissa. Peltovainion siirtokelpoinen rakennus jää edelleen varhaiskasvatuksen käyttöön väistötilaksi.

Loppukesällä 2021 kaupungissa aloittaa toimintansa myös kolme yksityistä päiväkotia, joihin kaupunki voi myöntää palvelusetelin. Päiväkodit sijaitsevat Härmälänrannassa, Mäyränmäessä ja Vaakonnotkossa (Haapalinna).

Etelä-Hervannan päiväkodin ja koulun rakentaminen alkoi

Päiväkotien ja koulujen uudisrakentaminen ja perusparannukset jatkuvat eri puolilla Tamperetta vilkkaana myös lähivuosina.

Näistä hankkeista suurimpiin kuuluu Etelä-Hervannan 1.–9. luokkien koulusta, esiopetuksesta ja päiväkodista koostuva uudisrakennus, jonka rakentaminen on aloitettu huhtikuussa 2021. Uusi rakennus otetaan käyttöön elokuussa 2023.

Uudisrakennus rakennetaan Mekaniikanpolulle samalle tontille, josta Etelä-Hervannan vanha koulurakennus purettiin viime vuonna sisäilmaongelmien vuoksi. Uusi rakennus mitoitetaan noin 1300 esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaalle ja päiväkoti 160 lapselle. Rakennukseen tulee tilat myös suun terveydenhuollolle.

Etelä-Hervannan koulu on toiminut väistötiloissa Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella syksystä 2018 alkaen.

Leikkihuone Lielahden päiväkodissa
Päiväkotien ja koulujen uudisrakentaminen ja perusparannukset jatkuvat eri puolilla kaupunkia. Kuvassa Lielahden päiväkodin tiloja juuri ennen käyttöönottoa.

Vuoden 2022 alussa valmiiksi useita päiväkoteja ja kouluja

Olkahisen koulun uusi koulurakennus (esiopetus, 1–6 -luokkien perusopetus) valmistuu ja otetaan käyttöön syysloman jälkeen lokakuussa 2021. Samalla tontilla sijaitsevaa Olkahisen päiväkotia perusparannetaan parhaillaan. Päiväkoti saadaan käyttöön helmikuussa 2022.

Uuden Isokuusen päiväkodin ja koulun rakentaminen etenee Vuoreksessa. Isokuusen päiväkotiin tulee tilat 160 lapselle ja kouluun 150 oppilaalle (esiopetus ja 1.–2. luokat). Uudet tilat otetaan käyttöön tammikuussa 2022.

Myös Sammon koulun laajennuksen ja sen yhteyteen rakennettavan päiväkodin uudisrakennuksen rakennustyöt ovat jo käynnissä. Uudet tilat saadaan käyttöön tammikuussa 2023.

Pispalan koulun perusparannus on käynnissä. Pispalassa työt jatkuvat jonkin verran pidempään, kuin oli arvioitu. Pispalan koulu saadaan käyttöön maalis-huhtikuussa 2022.

Messukylän koulun ensimmäisen rakennuksen perusparannus on alkanut, ja rakennus saadaan käyttöön tammikuussa 2022. Perusparannustyöt tehdään koulussa kolmessa vaiheessa niin, että viimeisenä perusparannettava rakennus on valmis vuonna 2024.

Hyhkyn koulun perusparannustyöt alkoivat kesäkuussa 2021. Perusparannus valmistuu loppuvuodesta 2022.

Multisillan uuden päiväkodin rakentaminen jatkuu Terävänkatu 2:ssa. Multisillan 140-paikkainen päiväkoti otetaan käyttöön tammikuussa 2022.

Vellamon päiväkodissa on alkanut perusparannus. Vellamon päiväkodin toiminta on siirtynyt remontin alkaessa uuden Pellervon päiväkodin yhteyteen. Samalla ilta- ja vuorohoito siirtyvät pysyvästi Vellamosta Pellervoon. Vellamon tilojen remontti kestää noin vuoden.

Myös Ikurin päiväkodin perusparannus on alkamassa. Päiväkodin toiminta siirtyy remontin ajaksi Peltovainion väistötilaan. Perusparannus valmistuu elokuussa 2022.

Kaupunki luopui kesäkuun lopussa 2021 Rantaperkiön päiväkodista, joka on toiminut Rantaperkiön–Härmälän alueella väistö- ja lisätilana.


Lisätietoja

Päiväkodit
Palvelupäällikkö
Pia Mikkola
puhelin 050 468 2922
sähköposti [email protected]

Päiväkodit
Palvelupäällikkö
Tanja Moisala
puhelin 040 485 6275
sähköposti [email protected]

Varhaiskasvatusjohtaja
Elli Rasimus
puhelin 050 523 7386
sähköposti [email protected]

Koulut
Opetusjohtaja
Petri Peltonen
puhelin 050 525 8561
sähköposti [email protected]

Koulut
Opetusjohtaja
Ville Raatikainen
puhelin 040 576 8949
sähköposti [email protected]

Perusopetusjohtaja
Kristiina Järvelä
puhelin 040 800 4678
sähköposti [email protected]

Koordinaattori
Elina Kalliohaka
puhelin 040 486 4918
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Laura Happo