Siirry sisältöön

Tampereen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä huolissaan pandemiatilanteen pahenemisesta

Julkaistu 5.8.2021 12.36

Tampereen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on erittäin huolissaan heikentyneestä tautitilanteesta ja haluaa muistuttaa terveysturvallisesta käytöksestä kun opinnot ja harrastukset jälleen alkavat. Kohtaamisissa ja muun muassa joukkoliikenteessä on hyvä muistaa maskit, turvavälit sekä hyvä käsihygienia. Lisäksi kannustetaan hakeutumaan rokotuksiin.

Pirkanmaan koronatilanne on jatkanut heikkenemistään ja tämä koskee myös Tamperetta. Ensi viikolla syksyinen arki alkaa monen kaupunkilaisen osalta toden teolla: oppilaitosten lukuvuodet käynnistyvät, harrastukset alkavat ja moni palaa joukkoliikenteen käyttäjäksi.

Tampereen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä suosittelee vahvasti, että kaikki muistaisivat nyt terveysturvallisen käytöksen.

- Meistä jokainen voi vaikuttaa terveysturvalliseen kaupunkiin: koronarokotteen ottamisesta, kahden metrin turvavälistä, kasvomaskin käytöstä ja käsien pesemisestä. Ne ovat yksinkertaisia keinoja huolehtia itsestä ja muista kun liikkuu sellaisissa paikoissa, joissa on muita ihmisiä, muistuttaa pormestari Lauri Lyly.

Häiriötilanteiden johtoryhmä odottaa, että myös joukkoliikenteessä muistetaan vahva maskisuositus ja turvallinen toiminta. Tavoitteena on turvata sekä lähiopetus että harrastusmahdollisuudet.

- Aiempien koronapandemian aikaisten kokemusten valossa on erittäin tärkeää, että opetus voidaan järjestää mahdollisimman pitkälle lähiopetuksena. Lähiopetuksessa voidaan turvata kaikkien oppilaiden ja opiskelijoiden oppiminen sekä hyvinvointi paremmin kuin etäopetuksessa, sanoo sivistyspalvelujen johtaja Lauri Savisaari.

Vaikka osa kaupungin henkilöstöstä jatkaa etätöissä, kaupungin palveluksessa on useita ammattiryhmiä, jotka kohtaavat työssään ihmisiä päivittäin, joten korkean rokotekattavuuden saavuttaminen on tärkeää sekä kaupungin asukkaiden että työntekijöiden keskuudessa.

- Tampereen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä suosittaa vahvasti, että kaupungin henkilöstö hakeutuu oma-aloitteisesti koronarokotuksiin ja näin lisää kaikkien turvallisuutta, sanoo pormestari Lauri Lyly.

Tampereen kaupunki on jo aloittanut 12-15 -vuotiaiden mahdollisiin rokotuksiin sekä laajempaan opiskelijoiden rokottamiseen valmistautumisen.Lisätietoja

Lauri Lyly
puhelin sihteeri 0400 780 866
sähköposti [email protected]

Sivistyspalvelujen johtaja
Lauri Savisaari
puhelin 040 801 6081
sähköposti [email protected]

Ylilääkäri
Kati Myllymäki
puhelin 040 801 6905
sähköposti [email protected]