Siirry sisältöön

Ratikka-juhlaa vietetään verkossa 8.8. klo 12 - 13.30 – liikennöinti alkaa maanantaina 9.8.

Julkaistu 4.8.2021 16.24

Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa maanantaina 9. elokuuta 2021. Liikennöinnin aloittamista juhlitaan Tampereella Ratikka-juhlan merkeissä sunnuntaina 8.8. kello 12 - 13.30. Koronatilanteen vuoksi juhla järjestetään verkkotapahtumana ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa https://live.tampereenratikka.fi.

Punainen raitiovaunu kulkee Hämeensillalla.
 

Ratikka-juhlassa esiintyvät Diandra, Noora Louhimo Experience Duo sekä Takomo. Tapahtumassa nähdään myös kappale Tampereen Työväen Teatterin Matilda-musikaalista. Pääministeri Sanna Marin ja Tampereen pormestari Lauri Lyly pitävät juhlapuheet. Ratikka-juhlan juontaa Sean Ricks ja tapahtumassa nähdään ja kuullaan myös ratikan tekemiseen vaikuttaneita.

Ratikoillakin on oma roolinsa tapahtumassa. Ne piipahtavat juhlan aikana Keskustorilla esittäytymässä. Sunnuntaina 8.8. ei ajeta matkustajaliikennettä, mutta 40 onnekasta arvonnassa voittanutta pääsee testaamaan juhlapäivänä matkustamista.

Juhlapäivänä Keskustorilta ajettava bussiliikenne on poikkeusreiteillä klo 10 - 14. Nysse tiedottaa asiasta erikseen.

Ratikan liikennöinti molemmilla linjoilla eli linjoilla 1 ja 3 alkaa varhain maanantaiaamuna 9.8. Ratikat liikennöivät siitä lähtien joka päivä 7,5 minuutin vuorovälein. Ratikan reitit ja aikataulut löytyvät Nyssen reittioppaasta.

Myös ratikkareitin varrella olevat yritykset ovat lähteneet mukaan juhlintaan koristautumalla ratikka-aiheiseen rekvisiittaan ja tekemällä monipuolisia tarjouksia. Tarjoukset kootaan Tampere.Finland -sovelluksen Tampere Tunnetuksi Passiin. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta. Osa yrityksistä järjestää myös omaa ohjelmaa viikon aikana. Tarjoukset ovat käytettävissä Tampere Tunnetuksi Passissa tapahtumaviikon ajan 2. - 8.8.
Tutustu Ratikka-viikon ohjelmaan ja mukana oleviin yrityksiin Ratikka-viikon sivuilla:

Omia juhlatunnelmiaan voi jakaa juhlan aikana Instagramissa ja Twitterissä aihetunnisteella #Ratikkajuhla. Parhaat otokset palkitaan Ratikka-tuotepaketeilla. Ratikka-viikon järjestämisestä vastaavat Tampereen kaupunki, Tampereen Raitiotie Oy ja Tampere Tunnetuksi ry.


Lisätietoja

Tampereen Raitiotie Oy:
Viestinnän asiantuntija
Sari Mäkelä
puhelin 040 800 4202
sähköposti [email protected]