Siirry sisältöön

Tampere Filharmonian Puistokonsertti soi jälleen lauantaina

Julkaistu 4.8.2021 15.01

Santtu-Matias Rouvalin johtaman ilmaiskonsertin tähtinä esiintyvät Maria Ylipää ja Kummeli-komediaryhmä. Yle näyttää konsertin suorana.

 

Tampere Filharmonia, Tampere-talo ja Tampereen Sähkölaitos järjestävät perinteisen Puistokonsertin Tampereen Sorsapuistossa lauantaina 7. elokuuta 2021 klo 18. Tampereen kulttuurisyksyn avaava koko perheen maksuton puistotapahtuma tarjoilee live- ja tv-yleisölle klassisen musiikin helmiä, tanssin ja tangon säveliä sekä huumoria. Yleisradio televisioi Puistokonsertin Yle Areenassa suorana 7.8. klo 18 ja Yle Teema -kanavalla 7.8. klo 20. Tampereen Sähkölaitos mahdollistaa kumppanina konsertin toteutumisen.

Tampere-talo huomioi konserttijärjestelyissä aluehallintoviraston 30.7. Pirkanmaalle asettamat kokoontumisrajoitukset. Tapahtuman järjestelyt on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä poliisin ja Tampereen yliopistollisen sairaalan kanssa. Järjestelyjen tavoitteena on, että yleisö pysyy omilla paikoillaan ja riittävät turvaetäisyydet pystytään varmistamaan.

Puistokonserttiin saapuvien pyydetään ilmoittautumaan tapahtumaan etukäteen verkkolomakkeella. Seurueille osoitetaan omat turvavälein sijoitellut paikat Sorsapuistossa. Sorsapuisto aidataan konsertin ajaksi ja puiston alueelle otetaan enintään puolet normaalista yleisökapasiteetista. Yleisöä kehotetaan ottamaan omat piknik-viltit tai retkituolit mukaan.

Seisoskelua ja paikkojen välillä liikkumista ohjeistetaan välttämään. Koko puistoalue hyödynnetään tehokkaasti, jotta etäisyydet muihin seurueisiin ovat riittävät. Yleisöä kehotetaan lisäksi voimakkaasti kasvomaskien käyttöön. Yleisön turvallisuutta ja järjestelyjen toteutumista valvoo ja ohjaavat puistossa järjestyksenvalvojat. Yleisöä ohjeistetaan myös juonnoilla. Koko orkesteri testataan koronaviruksen varalta ennen konserttia.

Konsertin turvallisuusohjeet yleisölle tiivistettynä: Ilmoittaudu, tule hyvissä ajoin, pidä maskia, istu omassa seurueessasi, toimi järjestyksenvalvojien ohjeistusten mukaisesti ja vältä turhaa liikkumista tai seisomista alueella.

Konsertin tähtinä Santtu-Matias Rouvali, Maria Ylipää ja Kummeli


Konsertin johtaa Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Solistina esiintyy suosittu laulaja-näyttelijä Maria Ylipää. Konsertin juontaa Ylen toimittaja Ahti Paunu.

Puistokonsertissa tavataan myös Kummelista tutut Heikki Silvennoinen, Heikki Hela ja Timo Kahilainen, joiden Kari ja Karvattomat -yhtyeellä on valmisteilla yllätyksiä konserttivieraille. Kummelin tv-debyytistä tulee kesällä kuluneeksi 30 vuotta.

Ennen Tampere Filharmonian esiintymistä S-Wings by Dj Jykke tarjoilee tuttuja pop- ja rockhittejä svengaavina swingeinä ja jouhevina jazz-versioina klo 16.30 alkaen.

“Tuntuu aivan mahtavalta päästä kotiyleisön eteen aivan liian pitkän tauon jälkeen. Järjestelyt on mietitty viranomaisten kanssa mahdollisimman toimiviksi ja turvallisiksi. Nyt täytyy vain toivoa, että sääkin olisi vielä lauantaina suotuisa", ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali miettii.
Lisätietoja

Tampere Filharmonia
sähköposti [email protected]
vaihde 03 243 4111
Tampere-talo
postiosoite PL 16
33101 Tampere
  • Esteetön pysäköinti
  • Luiska
  • Wc
  • Esteetön wc
  • Lastenhoitohuone


Teksti Arttu Rantakärkkä