Siirry sisältöön

Maahanmuuttajaneuvoston kauden 2019-2021 päätössanat ja puheenjohtajan kiitos

Julkaistu 20.7.2021 9.51

Maahanmuuttajaneuvosto on toiminut vuodesta 2007 lähtien. Neuvosto aloittaa syyskauden uudella kokoonpanolla. Kauden 2019-2021 neuvosto on toiminut hyvässä yhteistyössä pitkäaikaisen puheenjohtajansa luotsaamana.

Kymmenen henkilöä istuvat ravintolassa pitkän ruokapöydän ääressä ja hymyilevät kameralle.
 

Viimeisimmän maahanmuuttajaneuvoston kaksivuotinen kausi päättyi toukokuun lopussa ja kaupunginhallitus asettaa uuden neuvoston elokuussa 2021. Neuvoston tehtävänä on ollut muun muassa maahanmuuttoon ja kotouttamiseen liittyvien palveluiden kehittäminen, eri kulttuurien välisen vuoropuhelun edistäminen sekä osallistuminen syrjinnän ja rasismin ehkäisyyn. Neuvosto onkin koko toimintansa aikana aina vuodesta 2007 lähtien tehnyt lukuisan määrän esityksiä ja kannanottoja maahanmuuttajia koskevista asioista.

Ajatus neuvoston perustamisesta nousi esille Tampereella Etnisten suhteiden neuvottelukunnan edustajistosta vuonna 2004. Tahtotilana oli saada omaan kaupunkiin paikallinen, vaikuttava toimielin, joka edustaisi maahanmuuttajia ja ajaisi heidän asioitaan. Ensimmäinen maahanmuuttajaneuvosto nimettiin vuonna 2007 ja puheenjohtajaksi valittiin Hashi Abdulkadir. Hän on toiminut neuvoston puheenjohtajana aina siitä saakka jo yli kymmenen vuoden ajan.

Neuvoston kokoonpano kaudella 2019-2021

Kaudella 2019-2021 puheenjohtaja Hashi Abdulkadirin lisäksi neuvostoon kuului 10 maahanmuuttajataustaista jäsentä ja lisäksi heidän varajäsenensä. Varapuheenjohtajana toimi Mahmoud Machaal, esittelijänä Kansainvälisen osaamisen palveluiden johtaja Mari Taverne ja sihteerinä palveluneuvoja Mani Maroufzadeh, Monikielinen neuvonta Mainiosta. Kokouksissa mukana on ollut myös laaja edustus kaupungin maahanmuuttoasiantuntijoita eri yksiköistä.

Puheenjohtaja kiittää hyvästä yhteistyöstä

- Hyvät maahanmuuttajaneuvoston jäsenet ja kaikki yhteistyökumppanit. Päättäessämme luottamustehtävämme, haluan puheenjohtajana kiittää kaikkia teitä yhteistyöstä kautemme ajalta 2019-2021. Yhteisien vuosien varrella saadut kokemukset ovat olleet rikkaita ja mielenkiintoisia, haastaviakin, mutta antoisia. Olemme oppineet paljon uutta ja tulemme oppimaan lisää! Toivon tulevalle neuvoston kokoonpanolle ja jäsenille sekä puheenjohtajalle menestystä heidän vaativassa tehtävässään, kiittää puheenjohtaja Hashi Abdulkadir.


Lisätietoja

Kansainvälisen osaamisen palveluiden johtaja
Mari Taverne
puhelin 040 801 2686
sähköposti [email protected]

OMA-valmentaja-yrityskoordinaattori
Abdulkadir Hashi
puhelin 040 800 4952
sähköposti [email protected]


Teksti Ella Tuikka